- Daimler Trucks får e-senter og autonom-forskning
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img
2 bilder i galleri
Daimler Trucks får e-senter og autonom-forskning
Omtrent samtidig forteller Daimler Trucks at de skal samle all elbilvirksomhet i et globalt utviklingssenter og at de skal bygge et autonom-truck senter i USA. Dessuten viste de to nye elbiler.

alt

Daimler har allerede to sentra for automatisert kjøring. Et i Stuttgart og et i Bangalore. 

Men nå skal de opprette en større avdeling i Portland, som skal forske og utvikle videre, samtidig som de derfra koordinerer alle tilstøtende aktiviteter rundt i veden.

Daimler sier at de er i front når det gjelder robotkjørte biler. At de vil gi spedisjonsbransjen enorme fordeler, at de vil øke både sikkerhet og punktlighet og – ikke minst – de vil gjøre at sjåførmangelen blir mindre kritisk.

Daimler Trucks investerer mer enn 2,5 milliarder Euro i forskning og utvikling i år og neste år. Mer enn 500 millioner av disse går til autonom kjøring og til e-mobility.

Og der dukket det plutselig opp en annen historie.

I disse dager oppretter nemlig selskapet en egen gruppe for utvikling av tunge, elektriske lastebiler. Her er det de tilsvarende gruppene i Stuttgart og Kawasaki som skal knyttes opp mot det nye sentret i Portland.

EMG, E-Mobility Group, er navnet på nyskapningen, og den blir ikke lenger noen fjern forskningsavdeling langt ute på et organisasjonskart. Fra 1. juli skal den ledes av Gesa Reimelt som i dag leder prosjektgruppen for drivlinjer og eDrive hos Mercedes personbiler. Han skal da rapportere direkte til dr. Frank Reintjes, sjef for global drivlinje og produksjon hos Daimler Trucks.

Antakelig for å vise at de mener alvor med denne etableringen kunne de presentere to nye elbiler da budskapet ble levert.

Den ene basert på Cascadia har 730 hester og 550 kWh batterier som rekke for turer på inntil 400 km og så kan den lades opp til nye 320 km i løpet av en hamburger og cola pluss en tur på potta.

Den andre, også Freightliner, en eM2 106 er beregnet for distribusjonsjobber. 325 kWh og inntil 480 hk. Her snakker vi om en rekkevidde på inntil 370 km.

Frank Reintjes kunne fortelle at 30 elektriske Freightliners ville være ute hos de første kundene i løpet av dette året.

- Det vi er ute etter, sa han, er teknologiske nøkkelstrategier. Vi skal gå for de beste løsningene når det gjelder batterier, lading og energistyring.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1450 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 108 LASTEBILER TIL SALGS