- Svensk bil til tysk pionerprosjekt
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Svensk bil til tysk pionerprosjekt
Tyskerne har et offentlig forskningsprosjekt som heter «Lastebiler for tyske eMotorveier». Litt oppsiktsvekkende er det da når en svensk produsent skal levere den passende bilen.

alt

Det er et departement med det velklingende navnet Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit (BMUB) som medfinansierer og driver frem dette prosjektet.

Det er tunge tyske industri-interesser i forgrunnen også: Volkswagen og Siemens skal utvikle teknologien, og VW måtte altså gå utenlands for å hente bil.

Det er Scania, og ikke MAN, som leverer en passende elektro-hybrid versjon til dette arbeidet.

Ledninger hele veien
Teststrekningen skal bygges syd i Schleswig-Holstein, på A1 i nærheten av Lübeck. Men det skal også komme en på A5 syd for Frankfurt og en tredje vil komme i Baden-Württemberg, slik at det er snakk om flere biler.

Hele nettet legges opp med ledninger over veinettet og en Siemens-utviklet pantograf som skal hente ned strømmen. Akkurat som på bilene som benyttes til forsøk i Sverige.

Foreløpig planlegges det at det skal brukes to langtransport-type biler i Tyskland, den ene med ett eneste batteri på 15 kWh. Den andre skal få flere batterier og derved høyere el-ytelse.

Mye å lære
Det er Volkswagen-Konzern-Forschung som leder prosjektet. For dem er dette et viktig ledd i veien mot komplett elektrifisering, og de legger vekt på at man leter etter mulige forskningssynergier mellom personbil- og lastebil-prosjektene.

Det er åpenbart mye man fremdeles skal lære. 

«Her tar Scania med seg alt vi foreløpig har lært gjennom våre forsøk hjemme i Sverige», sier Christer Thorén, han er Scanias prosjektsjef for elektriske og hybride drivlinjer, og fortsetter:

«I dette tyske prosjektet skal vi i første linje se på drivlinjekonseptene, energi-styringen, hybrid-konstruksjonen, driftstiden for batteriene og også det avanserte kjølesystemet skal analyseres og optimeres».

Forsøkene skjer i 2019 og 2020 – det høres ut som i hvert fall Thorén trenger disse årene på å jobbe seg gjennom alle punktene.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2087 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 249 LASTEBILER TIL SALGS