- Noen glimt av fremtiden
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Noen glimt av fremtiden
Både Volvo og MAN hadde med seg litt fremtid til messen på Lillestrøm. Men Scania venter nok med sin noen dager til.

alt

Til Transportmessen på Lillestrøm hadde Volvo hentet hjem VERA, den autonome trekkvognen som ikke bare er, men også ser ut som, ganske fremtid.

MANs TGM 26.360 måtte man derimot se på minst to ganger før man oppdaget at dette var en fremtidsstudie av en batterielektrisk, tung lastebil.

Mens VERA vel er på vei hjem til Göteborg er vel MANen akkurat nå på vei til Södertälje, der den skal delta på Tratons Innovasjonsarrangement senere i uken.

Og der kan vi vel regne med at også denne vil bli vist frem - Scanias nye hytteløse, selvkjørende anleggsbil.

AXL heter den, og i mitt hode er det mest utrolige at bare et kjapt blikk, uten å ha lest ett ord, var nok til å forstå at dette dreide seg om en Scania.

Der skal jeg si designerne har kontroll på fasade-uttrykket.

Dette er ikke Scanias første forsøk på robotkjørte biler, men til nå har de vært utstyrt med hytte for at det skal være plass til et menneske som kan overta hvis ting går galt.

Ting har åpenbart ikke gått så galt, for her er det ikke plass til noen.

Nå er riktignok ikke beskrivelsen helt klart med hensyn til hvor selvkjørende den er. Noen av formuleringene i pressemeldingen (vi får vel vite mer onsdag) kan tyde på at denne også kan fjernstyres.

Det presiseres at også AXL er bygget opp med Scanias modultankegang i bånn, og at den ikke er mer avant garde enn at den bruker en konvensjonell forbrenningsmotor. Riktignok med biodrivstoff.

Det er åpenbart at å fjerne hytta gir større lastekapasitet på ellers identiske yttermål, men i dette tilfelle har ikke Scania snakket noe om størrelse og vekt eller liknende bagateller. 

Dette er en fremtidsstudie og svenskene er såpass ydmyke at de sier at selv om utviklingen av selvkjørende biler har tatt kjempesteg de siste årene er det lenge til de har alle svarene.

LES OGSÅ: Skepsis til selvkjørende

Og for de av dere som syns robotenes inntog er litt for rask – det går tydelig frem av både foto og video at lastingen fremdeles skal foregå ved hjelp av mennesker.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2537 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 284 LASTEBILER TIL SALGS