- Gir dispensasjon fra løyvekrav for pasienttransport
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Gir dispensasjon fra løyvekrav for pasienttransport
Samferdselsdepartementet gir midlertidig dispensasjon til helseforetakene i forbindelse med koronaviruset. Det betyr at helseforetakene selv kan transportere pasienter som er sårbare for smitte eller allerede er smittet og som ellers ville benyttet drosje eller annen løyvepliktig transport.

alt

I et brev som er sendt ut til helseforetakene i Norge opplyser Samferdselsdepartementet følgende om den midlertidige dispensasjonen fra løyvereglene:

«På bakgrunn av en henvendelse fra Innlandet fylkeskommune av i dag, ser Samferdselsdepartementet at det i den ekstraordinære situasjonen med utbrudd av koronaviruset kan være behov for unntak fra løyvekravet for transport av syke personer.

Den som vil utføre transport mot vederlag må ha løyve etter yrkestransportloven kapittel 2. Helseforetakene har avtaler med løyvehavere, eller representanter for løyvehavere, om pasienttransport. I forbindelse med utbruddet av koronavirus er det ønskelig å skjerme særlig sårbare pasienter fra smittefare ved å transportere disse i egne kjøretøy. Det kan også være behov for at Helseforetakene selv står for transport av pasienter som har fått påvist koronasmitte.

Med hjemmel i yrkestransportloven § 21 (1) gir departementet Helseforetakene dispensasjon fra løyvekravet i yrkestransportloven for transport av pasienter som er særlig sårbare ifm. utbruddet av koronaviruset.

Departementet viser til at det vil ikke være kapasitet til å transportere disse pasientgruppene i ambulanse. Helseforetakene vil også ha større mulighet til å beskytte personell mot smitte enn det som er mulig for alminnelige løyvehavere.

Departementet legger til grunn at de sjåførene som skal utføre den aktuelle transporten er egnet til oppgaven.»

Fra før er det gitt dispensasjon fra kjøre- og hviletidsbestemmelsene i forbindelse med bekjempelsen av koronaviruset.

LES OGSÅ: Gjør unntak fra koronarestriksjoner: Åpner for godkjenning av yrkesbiler


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2057 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 232 LASTEBILER TIL SALGS