- Asko har bestilt 55 elektriske Scania - slik skal de lades
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Asko har bestilt 55 elektriske Scania - slik skal de lades
ABB skal bistå Asko med ladeinfrastruktur for batterielektriske lastebiler ved distribusjonssentre over hele landet.

alt

Asko begynner å få noen års erfaring med elektriske lastebiler nå. Det startet i Oslo i 2016 med en ombygd Emoss fra Nederland med nyttelast på fem og halvt tonn.

I begynnelsen av 2020 tok de i bruk fire hydrogendrevne Scania lastebiler i Trondheim med totalvekt på 26 tonn og rekkevidde på 500 km.

Deretter fulgte de nevnte batterielektriske Scania lastebiler i hovedstaden med nyttelast på rundt 10 tonn og oppgitt rekkevidde inntil 120 kilometer.

Nå opplyser konsernet at de har bestilt totalt 55 slike elektriske lastebiler fra Scania. 

Dagligvaregrossisten har daglig 600 lastebiler på veien og har mål om nullutslippsdistribusjon av dagligvarer i 2026. Overgang til elektriske lastebiler handler om mer enn bare å kjøpe nye kjøretøy.

Den økende flåten med batterielektriske lastebiler krever også betydelige investeringer i ladeinfrastruktur. Dermed har Asko-eieren NorgesGruppen inngått avtale med ABB.

De første ABB HVC 150C (150 kW) lynladere er allerede i drift hos Asko på Kalbakken i Oslo. Til og begynne med lader de to batterielektriske Scania lastebiler, og flere er på gang.

– Vår ambisjon krever store investeringer, spesielt innenfor energi og transport. Asko skal være i førersetet innenfor disse områdene og vi skal våge å satse – og vi skal være villige til å betale utover hva som er kravet til normal bedriftsøkonomisk avkastning. ABB ble valgt som leverandør for lading av lastebiler på grunn av sin globale ekspertise, referanser og tekniske løsninger, sier Svein Sollie, direktør Transport hos Asko, i en pressemelding. 

Asko satser på løsninger som tar hensyn til andre aktiviteter som lading av trucker, kjøle- og frysesystemer og solkraft på distribunalene for å unngå effekttopper, prediksjon av ladebehov og optimalisering av ladeprosessene, for eksempel at det gjøres i forbindelse med lasting.

ABBs ladere, en del av ABB AbilityTM digitale løsninger og tjenester på tvers av alle forretningsområder, er webtilkoblet for fjernovervåking og konfigurasjon av ladepunkter, minimal nedetid og økt effektivitet.


pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1323 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 186 LASTEBILER TIL SALGS