- 600 forhåndsbestillinger av kinesisk elvarebil
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
600 forhåndsbestillinger av kinesisk elvarebil
Kinesiske Maxus kommer senere i år med den helt nye elektriske varebilmodellen e-Deliver 3. Importøren RSA har allerede mottatt 600 bestillinger.

alt

Maxus har allerede vært på markedet i Norge i et par år med modellen EV80. Snart utvides modelltilbudet, og først ut er modellen e-Deliver 3 - tidligere omtalt som EV30 - som størrelsesmessig plasserer seg i samme segment som Volkswagen Transporter.

YrkesBil har tidligere omtalt bilen flere ganger, og vi har vært på fabrikken i Kina for å få et innblikk i Maxus’ planer for europeisk ekspansjon.

e-Deliver 3 skiller seg fra en del andre elvarebiler ved at den er bygget på en plattform for elbiler, der enkelte av konkurrentene er ombygde diesel- eller bensinbiler.

En lett konstruksjonen er noe av grunnen til den relativt lange rekkevidden, som er oppgitt til 342 kilometer (WLTP). Dette er litt lenger enn firlingene fra PSA og Toyota som kommer til høsten.

Det er riktig nok mulig å velge mellom to batteristørrelser, 35 og 52,5 kWt.

Elvarebilen er også tilgjengelig i to forskjellige størrelser: 4,8 og 6,3 m3. I førstnevnte skal du enkelt få plass til to paller, mens i den lengste varianten opplyser importøren at det er plass til tre.

Et av de første spørsmålene mange håndverkere vil stille er om man også får plass til byggevarer med 2,4 m lengde, for eksempel gipsplater. Svaret er ja – i den lange utgaven.

Mens PSA og Toyota oppgir nyttelast på inntil 1.275 kilo og tilhengervekt på inntil 1.000 kilo, får vi fra Maxus kun vite at e-Deliver 3 får en nyttelast på mellom 800 og 1.000 kilo, litt avhengig av hvilken kombinasjon av batteripakke/størrelse du velger.

RSA har tidligere opplyst overfor YrkesBil at modellen skal kunne trekke tilhenger, uten at de konkretiserte tillat tilhengervekt, men det står ikke noe om tilhenger i dagens pressemelding.

Importøren forteller at de første kundebilene ankommer Norge i sommer.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2266 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 309 LASTEBILER TIL SALGS