bilde

19 nye busser i Nittedal

Norgesbuss AS har inngått avtale med Ruter om busskjøring i Nittedal. MAN skal levere 16 busser og Solaris leverer tre.

Avtalen har en årlig omsetning på 52,4 millioner og varer frem til juni 2018, med mulighet for ett års forlengelse. Oppstart av kontrakten er 26. juni 2016, opplyser Norgesbuss.

Biodrivstoff
Selskapet skal bruke 32 busser, hvorav 16 ordinære busser og tre minibusser er helt nye. MAN skal levere 16 busser og Solaris skal levere tre busser.

«Med 19 nye busser og overgang til fornybart biodrivstoff på alle bussene allerede i juni 2016, sikrer Norgesbuss AS et miljøvennlig, robust og godt ruteopplegg for kundene i Nittedal», heter det i selskapets pressemelding.

Først ute
De nye bussene har lavutslippsmotorer i Euro 6-klassen. Samtlige busser vil kjøre på fornybar biodiesel, og da på såkalt Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) om vinteren. Dette drivstoffet har omtrent samme vinteregenskaper som konvensjonell diesel, og skal gi store reduksjoner i CO2-utslipp.

– For Norgesbuss er det viktig å være i forkant på miljøområdet. Det er derfor gledelig for oss å være først ute av bussoperatørene med bruk av annen generasjons biodiesel på kjøring for Ruter, sier administrerende direktør i Norgesbuss AS, Atle Rønning.