Argo Family 2023

Over fjell og vann

Du nekter å la deg stoppe? Snakk med Argo.

Kanadiske Argo bygger noen av de mest ta-seg-frem-i-alt-terreng kjøretøy som finnes. Dessuten ser de ganske kule ut også.

Nå mener selskapet å ha oppdaget noen hull i offroad-tilbudet som de åpenbart har tenkt å plugge med den nye Sasquatch XTX.

De har allerede operert med sin Centaur XT som er en stor boks på fire 71-tommers hjul, og Sasquatch (det høres kanskje ut som lyden når noe veldig stort kjører gjennom sumpen?) har overtatt de samme, fete hjulene.

Men her er den store boksen erstattet av en mindre boks med et plan bak – med andre ord en offroad pickup som du aldri har sett make til.

I motsetning til Centaur, som egentlig er overtatt fra en annen konstruktør, er Sasquatch er helt egen Argo-konstruksjon, og de kan jobben sin.

Fra gammelt av er de kjent for sitt 8x8 amfibium – et smart badekar på åtte hjul som du har møtt på disse sidene tidligere.

Dekk for alle elementer

Denne er fire meter lang, tre meter høy og har 66 centimeter bakkeklaring. 35 grader klatrer den gjerne, og sidehelling på 30 grader tåler den også. Bak på planet kan du ha med 1,6 kubikkmeter beskyttet mot elementene, i tillegg er det noen låsbare smårom her og der.

Men det hele dreier seg selvfølgelig om hjulene som gruser Fat Truck sine 65 tommere. Hjulene lager de selv, Argo XT328 heter de, og har et mønster som ikke bare sørger for offroad-fremkommelighet, men som også er dyktige svømmere og klatrere med et overlegent sideveis grep.

Får vi vite.

Motoren er en 1,8 liters tresylindret Doosan turbodiesel koblet til en automatkasse, også fra Argo. Instant Torque Drive System sørger for enorme mengder dreiemoment ved lave hastigheter og styringen er by wire som kontrollerer hjulenes rotasjon.

Snur på flekken

Kjøretøyet har selvfølgelig en zero turn modus der hjulet på den ene siden drives motsatt av det på den andre, slik at du snur på flekken.

40 km/t er maks på land, og 6 km/t i vannet.

Innvendig er det fire komfortable seter og glimrende utsyn til alle kanter. Føreren må jobbe med en stor berøringsskjerm der han bestyrer det meste. For eksempel en en-touch-meny for dekktrykket. Det er bare å bestille søle eller snø eller sjø, så sørger systemet for resten.

Klima, bluetooth, høyttalere i taket, kamera i hekken og mye annet snacks står på ekstrautstyr-listen.

Prisen har de ikke fortalt ennå – vi må vente på den endelige presentasjonen.

Argo Sasquatsch
Argo Sasquatsch
Argo Sasquatsch
Argo Family 2023
Argo Sasquatsch
Argo Centaur
Argo Centaur
Argo Centaur
Argo Centaur
Argo Centaur
Powered by Labrador CMS