- Nå er også Volvo-fabrikkene i gang igjen
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Nå er også Volvo-fabrikkene i gang igjen
Fabrikkene til Volvo Trucks i Sverige og Belgia, som har vært stengt siden midten av mars, starter nå opp igjen. Dermed er alle de store lastebilfabrikkene så smått i gang.

alt

For et par uker siden meldte YrkesBil.no at de fleste europeiske lastebilfabrikkene hadde startet eller var i ferd med å starte opp produksjonen igjen.

Den eneste som ikke hadde oppgitt noen konkret dato for oppstart var Volvo. Nå skal også de starte opp igjen, melder Volvo Norge torsdag 7. mai. 

– Vi åpner opp i takt med utviklingen i markedet, sier Bjørn Inge Haugan, kommunikasjons- og markedsdirektør i Volvo Norge AS.

Leveranseutfordringer
Han påpeker at det er flere drivere som vil komme til å styre takten på hvor raskt fabrikkene vil komme opp i normal drift. Ordrebok, tilgjengelighet på deler og lokale reguleringer knyttet til sosial distanse for å hindre spredning av Korona-viruset, er viktige faktorer som spiller inn.

– I løpet av den tiden vi har hatt denne Korona-situasjonen, har vi greid å holde alle våre verksted opp og i normal drift i hele verden, og også i Norge, sier Haugan. Fabrikkene derimot, opplevde utfordringer i leveransekjeden, noe som førte til at vi måtte stanse produksjonen.

Volvo Trucks vil fortsatt ha fokus på å sikre leveranser og deletilgjengelighet for sine verksted i Norge, slik at de til enhver tid er i stand til å opprettholde kapasitet til å reparerer biler som kommer inn på verkstedene.

De fleste i gang igjen
Sveriges Television meldte 20. april at Scania har gjenopptatt sin produksjon både i Södertälje og Oscarshamn, men det kjøres foreløpig kun produksjon i to dager per uke ved en og en av fabrikkene.   

Ifølge eurotransport.de startet Renault Trucks opp igjen sin lastebilproduksjon torsdag 23. april. Samme nettsted melder også at både Daimler og DAF gjenopptok sin lastebilproduksjon fra 20. april.

MAN startet opp sine fabrikker fra 27. april. 

Iveco-eier CNH Industrials har tidligere meldt at deres fabrikker skulle holdes stengt frem til 17. april, men dette ble forlenget. Nå melder Iveco at fabrikken i Suzzara i Italia åpnet 4. mai, mens fabrikkene i italienske Brescia, samt spanske Madrid og Valladolid, åpner 11. mai. 

Volkswagen Nutzfahrzeuge startet opp sine varebilfabrikker i Hannover, samt polske Poznań og Września, gradvis fra mandag 27. april. 


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2058 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 233 LASTEBILER TIL SALGS