- GM går tett på logistikken
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
GM går tett på logistikken
Til årets Consumer Electronics Show stilte GM med både autonom enseters drone og fremtids-Cadillac, men den store innsatsen gjorde de med sine nye BrightDrop, en logistikkidé.

alt

Det som umiddelbart fikk oppmerksomhet var selvfølgelig en helt ny elektrisk varebil. EV 600, med en rekkevidde på 400 km.

Denne er ikke noen hypotetisk fremtidsvisjon. FedEx, som åpenbart er GMs samarbeidspartner i dette prosjektet, skal få sine første 500 eksemplarer i løpet av dette året. I 2022 skal den være tilgjengelig for vanlige kunder.

Det neste de trakk opp av hatten var EP1 – en selvgående pall, som skal gjøre livet litt enklere for dem som håndterer last. EP1 er i virkeligheten en motorisert kasse på hjul.

Den har også vært med FedEx i marka. Et testprogram der har vist, forteller GM, at med EP1 var de ansatte i stand til å håndtere 25 prosent flere pakker på en dag, og med mindre fysisk anstrengelse enn vanlig.

Men BrightDrop skal være mye mer enn bare noen rullende produkter. Den skal inneholde en rekke forskjellige tjenester i en integrert sky-basert software plattform.

Der kundene for eksempel kan overvåke kjøretøyene i sanntid, holde øye med batteriene og ladestatus, drive fjerndiagnose, løse transportknuter og fjernbetjene kjøretøyene – for eksempel låse eller åpne dørene på EP1. 

GM har selvfølgelig identifisert et spennende marked før de dro i gang med dette prosjektet. De sier at det samlede markedet for levering (og retur) av pakker og mat vil ha en verdi på 850 milliarder dollar i 2025. Bare i USA.

I tillegg vil varetrafikk i storbyer verden over øke med 78 prosent til 2030, og ut fra dette har de regnet seg til at antall varebiler i verdens hundre største byer vil øke med 36 prosent innen 2030 (dette er noe de har fra World Economic Forum).

Og der vil GM stå klar, med produkter som kan redusere problemene og skadevirkningene.

ILLUSTRASJON: Brightdrops 360 graders forretningsidé.

pic

logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1439 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 136 LASTEBILER TIL SALGS