Autonom shuttle fra Schaeffler og VDL

Autonom shuttle vises i München

To velkjente familiebedrifter, Schaeffler, underleverandør til bilindustrien, og VDL Group, bussprodusent, har gått sammen om å utvikle en selvkjørende shuttle-pod. De presenterer den for resten av verden på bilutstillingen i München.

Prototypen bruker autonom teknologi fra Mobileye, men resten beherskes nok fullt ut av de to prosjektpartnerne. Schaeffler har full kontroll på plattform-delen – de har tidligere vist et komplett rullende chassis, og VDL kan komplette kjøretøy.

Mobileye bidrar med spesialbygde prosessorer, et omfattende system med kameraer og radar/lidar-sensorer og et kart-system.

VDL og Schaeffler går sammen om å markedsføre denne og sier de allerede har kommet langt i samtaler med kollektivselskaper og andre operatører om pilot-prosjekter.

De regner med at tester på offentlige gater og veier vil være i gang i 2025. Og alle regner det som sannsynlig at Tyskland blir det første test-markedet siden der er det allerede tillat med bruk av selvkjøring nivå 4 på offentlig vei.

Begge partnerne har forberedt gode innslag om hvordan denne type transportmidler kommer til å spille en viktig rolle i fremtidens kollektivtransport, og om hvordan den kan føye seg sømløst inn i det trafikkmiljøet vi har i dag

Denne nye shuttle-pod’en har ni seter, seks er faste og tre er fleksible. Den kan ta cirka 1.000 kg og måler 5 x 2,2 x 2,8 meter. Vekten er ca. 5.000 kg. 

Det er et innvendig overvåkingssystem som er i direkte kontakt med en kontroll-sentral. Store dører, lavt innsteg og rullestolbrukbar er en selvfølge. Den får en toppfart på 70 km/t og en rekkevidde på 350 km/t.

Powered by Labrador CMS