Nye Daily straks på veien

Den nye lette kjøretøyserien fra Iveco lanseres i september 2011.

Publisert

Daily er så langt solgt over hele verden i et antall av mer enn to millioner.

Iveco lover at nye Daily bygger videre på det forgjengeren er kjent for; styrke, holdbarhet, effektivitet og smidighet.

Av nye motorer finner vi på topp FPT Industrials 3,0-liters Euro 5 dieselmotor med en effekt på 205 hester og 470 Nm dreiemoment.

Med dobbelt turbo har det vært mulig å oppnå høyt dreiemoment og stor effekt i kombinasjon med beskjedne utslipp og lavt drivstofforbruk.

FPT Industrial 2,3-liters motor har fått dreiemomentet økt til 320 Nm.

FØLG MED PÅ WWW.YRKESBIL.NO/VAREBIL

Alle dieselmotorene leveres med et forbedret EGR-system som gir bedre kontroll med resirkuleringen av eksosen, samt DPF (dieselpartikkelfilter) som standard.

Eksossystemet er særlig forbedret med tanke på typisk bykjøring, hvor det er aller viktigst med utslipp som påvirker miljøet minimalt.

Og for spesielt interesserte leveres Daily både med naturgassmotorer og batteridrift.

Standardutstyret omfatter nye ESP 9 sikkerhetssystem. Det kobler sammen (trekk pusten) ABS, EBD (elektronisk bremsekraftfordeling), ASR (anti-spinn), MSR (motorstyring for å forhindre overturtall), HBA (hydraulisk bremseassistent som sikrer maksimal bremseeffekt ved nødbremsing), LAC (lastavkjennende bremsekontroll), TSM (demper uheldige hengerbevegelser), HRB (hydraulisk bakhjuls-bremsekraft), HFC (hydraulisk kompensasjon for bremseslitasje), RMI (demper krenging) og ROM (veltebeskyttelse).

Nye Daily kommer i versjoner fra 3,2 til 7,0 tonn totalvekt. Det gir en nyttelast opptil 4,7 tonn. Kassevognene leveres med lastevolum opptil 17,2 kubikk i seks forskjellige varianter.

Også i førerkabinen er det gjort forbedringer, blant annet når det gjelder rattjustering og enda større reguleringsområde for førerstol og passasjersete.

For Nye Daily har Iveco forlenget garantitiden i Norge til fem år fabrikkgaranti, begrenset til 100.000 km.

Powered by Labrador CMS