OVERTAR OG FLYTTER SAMMEN: Lasse Andersen fra E18 Truckcenter AS (t.v.) og Tore Løveid, driftsdirektør i Volmax, er godt fornøyde med å få på plass denne avtalen.

Volmax overtar verksteddriften i E18 Truckcenter

Forhandlerkonsernet Volmax slår sammen avdelingen Volmax Skien og verksteddriften fra E18 Truckcenter AS i lokalene til sistnevnte. E18 Sales AS fortsetter med salg av DAF, Tatra og tilhengere, men har avviklet avtalen med Iveco.

Volmax ekspanderer dermed sin lastebilvirksomhet når de fra 1. mars i år overtar verkstedvirksomheten i E18 Truckcenter AS i Porsgrunn.

Alle ansatte i de to selskapene flytter sammen inn i E18 Truckcenter sine lokaler i løpet av våren 2023, opplyser Volmax i en pressemelding.

Verkstedet vil da hete Volmax Grenland.

Mer robust

Frank Nordby, administrerende direktør i Volmax er glad for at man fikk landet en løsning som gjør Volmax enda mer robust i sin region:

FORNØYD: Frank Nordby, Administrerende direktør i Volmax.

«E18 Truckcenter har en god beliggenhet i nærheten av E18 på Heistad utenfor Porsgrunn, og har bygget seg opp som et viktig servicepunkt for transportkunder i Grenland. Gjennom sammenslåing av Volmax Skien og E18 Truckcenter vil dette medføre økt tilgjengelighet for service og reparasjon av både bil, henger og påbygg. Vi vil få en stabil og robust organisasjon med bred kompetanse på alle produktområdene som er viktig for kundene.»

Volmax-konsernet styrker seg dermed ytterligere, etter å ha gjennomført omfattende oppgradering og nybygg ved flere av sine avdelinger de seneste to årene.

Satser på elbusser

Lasse Andersen, som startet E18 Truckcenter AS i 1982, forteller at etter en lang periode i et stadig mer krevende marked, der to store lastbilaktører blir større, kjennes det helt rett med en større samhandling.

OVER 40 ÅR: Lasse Andersen har drevet E18 Truckcenter AS siden 1982.

- Selskapene kommer til å samhandle i forhold til service og ettermarked på lastebil og tilhengene. Import av elbuss vil være vårt hovedområde fremover, sier Lasse Andersen.

Han er gjennom selskapet Eurobus Nordic AS importør av busser fra kinesiske Golden Dragon til Norge, Danmark, Sverige og Finland, og sikret for kort tid siden en stor avtale om leveranse av 94 busser til Vy.

Fortsetter med DAF

Selskapet E18 Truckcenter AS skal fortsette å eksistere i Andersens eie etter at verksteddriften er solgt til Volmax.

Selskapet E18 Sales AS har frem til i dag vært forhandler og servicepunkt for DAF, Iveco og Tatra (der de også er importør).

- Vi fortsetter som salgspunkt for DAF, og vil kjøpe verkstedtjenester gjennom en avtale med Volmax. Forholdet til Iveco er nylig avsluttet, sier Andersen til YrkesBil.

Selskapet er også importør og forhandlere av flere tilhengermerker. Også den virksomheten fortsetter.

- Våre 24 ansatte fra E18 Truckcenter AS som fra 1. mars blir ansatt i Volmax skal fortsette å jobbe med de produktene de har gjort hittil, og ivareta de forpliktelsene vi har overfor våre kjøretøykunder, sier Andersen.

35.000 verkstedtimer

Volmax flytter inn med 12 mekanikere, og samlet vil de da oppnå rundt 35.000 verkstedtimer solgt per år, ifølge Andersen.

- Det blir flere folk og større skift, og mulighet for å få gjort mer på kveldstid. Bygget har tilstrekkelig kapasitet, sier Andersen.

Det er Andersens E18-konsern som eier bygget, og Volmax blir nå leietaker i huset.

- De skal disponere 67 prosent av arealene, og vi ti ansatte i E18 Truckcenter AS, E18 Sales AS og Eurobus Nordic AS skal disponere resten. Leieavtalen med Volmax er på 15 år. Det gir langsiktighet og forutsigbarhet for begge parter, sier Andersen.

Lang prosess

LEDER: Jack Larsen, Servicemarkedssjef Volmax Grenland.

Jack Larsen, som blir servicemarkedssjef i Volmax Grenland kan fortelle at det har vært en god dialog med E18 Trucksenter i denne prosessen.

Volmax har i lengre tid vært på utkikk etter en slik mulighet i området.

- Ved å slå sammen virksomhetene vil vi sikre gode kundeopplevelser i Grenland i et marked som er svært viktig for Volmax, sier han.

I tillegg til å være et servicepunkt for nyttekjøretøy vil anlegget fortsatt tilby drivstoff, AD Blue og maskinvaskehall for storbiler.

SYNLIG PLASSERING: Senteret er godt synlig fra E18, like ved nedkjøringen til Heistad.
SYNLIG PLASSERING: Senteret er godt synlig fra E18, like ved nedkjøringen til Heistad.
SYNLIG PLASSERING: Senteret er godt synlig fra E18, like ved nedkjøringen til Heistad.
SYNLIG PLASSERING: Senteret er godt synlig fra E18, like ved nedkjøringen til Heistad.
Powered by Labrador CMS