Volvo fortsetter å overraske

Der en Refinitiv-fasit ventet 12,17 milliarder kroner, slo AB Volvo til med et driftsresultatet på 13,75 milliarder i andre kvartal.

Publisert

Volvo fortsetter med enda bedre resultater enn i Q1

Nå viste tallene at salget hadde økt med 20 prosent til SEK 118,9 mrd. I Q1 var økningen på 12 %, men det er ikke noe som tyder på at komponentmangel og problemer med forsyningslinjer hadde gjort oppgavene noe enklere i Q2.

De hadde levert ut 60.800 biler – en oppgang på 33 %. I første kvartal klarte de å utlevere 55.600 biler.

Volvos anlegg i Gent hvor batteripakkene skal monteres
Volvos anlegg i Gent hvor batteripakkene skal monteres

434 av bilene i siste kvartal var batterielektriske og ordreinntaket på slike var 1.457 biler. Fabrikken i Ghent, der batteripakkene skal monteres, er nettopp åpnet.

Driftsresultatet viste en enda større vekst, fra 9,7 milliarder i fjor, til 13,7 – hvilket betyr at resultatmarginen økte fra 10,7 % for et år siden til 11,6 % nå.

(Etter Q1 endte driftsmarginen på 12,5 %).

I dette kvartalet hadde de avsluttet alt av salg, service og produksjon i Russland – uten å ha tatt stilling til om de skulle forlate landet helt. Salget der utgjorde ca. 3 % av gruppens nettosalg i fjor.

Volvo fortalte at ordreinngangen både for Mack, Renault og eget merke falt med 8 prosent i Q2, men at de allikevel holdt fast på prognosene for det europeiske og amerikanske markedet.

«En drømmeaksje for dem som jakter høye, direkte avkastninger. Våren 2023 fortsetter milliardene å regne over aksjonærene», skriver Dagens Industri.

Og sjefen selv, Martin Lundstedt kaller kvartalsrapporten «en styrkebeskjed fra Volvokonsernet».

Powered by Labrador CMS