MAN omorganiserer i Norden

MAN samler nå sine nåværende datterselskaper i en felles nordisk region. Denne ’Region Nord’ dekker Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Publisert

Jörg Mommertz, nåværende Administrerende Direktør i både Danmark og Sverige, er utnevnt til Regionsleder for hele Region Nord med totalansvar for omsetning og resultat.

Omorganiseringen medfører at det ikke lenger vil være noen administrerende direktør i det enkelte land. Dette betyr at østerrikeren Herbert Stifter (bildet), som har vært adm. dir. i litt over to år Norge, fratrer denne stillingen ved årsskiftet og vender tilbake til morselskapet MAN Nutzfahrzeuge i Tyskland for å ta seg av nye og viktige oppgaver i selskapets eksportavdeling. Stillingen som juridisk ansvarlig og styreformann i Norge vil bli overtatt av Mommertz.

MAN Last og Buss AS vil fortsatt ha 100% lokal styring over salg og ettermarked. Ettermarked vil fortsatt bli ivaretatt i Norge av Norbjørn Nissestad, økonomi av Emil Schuber og salg av Bård Ljones Stenberg. Stenberg vil i tillegg fungere som Country Manager for MAN i Norge. På reservedelssiden vil Norge, på grunn av logistikkmessige forhold i landet, beholde sitt lager.

Gjennom den nye organisasjonsformen ønsker MAN-konsernet å utvikle en mer fleksibel og mindre ’tung’ organisasjon som primært skal fokusere på salg i sine respektive lokalmarkeder.

Powered by Labrador CMS