Vikings nye elektriske flakvogn ferdigstilles i disse dager i Tyskland og vil vises frem i Vikingdrakt 15-17. juni i Kassel, Tyskland.

Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn

Viking Redningstjeneste forteller at de har kjøpt det som antas å være den første helelektriske flakvognen i Norden. En flakvogn er bedre kjent som en tradisjonell bergingsbil, en lastebil utstyrt med et flak for å transportere kjøretøy fra skadested til verksted.

Publisert
Vikings konsernsjef Lars Goksøyr

– Vi er glade for å kunne bidra til omstillingen innenfor vår bransje, sier konsernsjef i Viking, Lars Goksøyr.

Den nyinnkjøpte bilen, som er ferdig produsert og ombygget, vil bli vist frem i Vikingdrakt på bergingsmessen i Kassel, Tyskland, fra 15. til 17. juni. Deretter vil bilen bli sendt til Oslo der den forventes å være i normal drift i løpet av sommeren.

Grønn satsing

– Elektrisk flakvogn er langt fra den eneste løsningen på omstilling, men representerer et viktig signal om Vikings mål og ambisjoner, sier Goksøyr om valget.

Dette er bare ett av mange bærekraftsinitiativer fra Viking. Andre tiltak inkluderer omfattende måling av virksomhetens CO2-utslipp og installasjon av solcelleanlegg på flere av Vikings lokasjoner. Viking jobber også med å løse enkle problemer over telefon for å unngå unødvendige utkjøringer.

Gode erfaringer

Viking har operert elektriske servicebiler for enklere reparasjoner langs veien siden 2020. Erfaringene fra dette har vært utelukkende positive, og Viking har det siste året gått fra pilotprosjekt til ordinær drift med et titalls biler i Oslo, Stockholm, Göteborg og København. Vi har også innført helelektrisk servicebil i sesong i Åre.

Utover den elektriske flakvognen som nå er på vei til Oslo, har Viking bestilt flere elektriske servicebiler til andre byer, som Bergen, Stavanger og Trondheim. Lokale ildsjeler innen bergingsnettverket på mindre steder som Stryn og Voss har også blitt en del av dette initiativet. Hovedmålet er at en stadig større andel av assistansene skal leveres av helelektriske servicebiler.

Vikings kommersielle direktør Sjur Jensen Bay

– Fremdriften nå er et resultat av flere års arbeid med å redusere Vikings utslipp. Vi ser at de sentrale initiativene nå sprer seg lokalt og setter fart på omstillingen. Det er gledelig og vil gi umiddelbare resultater, og viser kundene våre at vi er en leverandør å stole på også for fremtiden, sier kommersiell direktør i Viking, Sjur Jensen Bay.

Powered by Labrador CMS