Digital pakke til nye Sprinter

Mercedes Pro er et nytt navn på nye tjenester: i første omgang skal de by på et flåte-admin system som lanseres samtidig med nye Sprinter og som i første omgang er gratis tilgjengelig i Tyskland frem til september.

Publisert

Nå skal ikke Pro stoppe der, «Pro er en merkevare for Mercedes-Benz Vans som skal dekke alle nåværende og fremtidige tjenester, løsninger og digitale oppgaver for dag-til-dag virksomheten» er programerklæringen.

Men i første omgang, en tjeneste som optimaliserer all kontakt mellom flåte-bestyrer, bil og fører. Her inkluderes det meste, fra en online-kontroll av alle ordre til real-time innhenting av alle bildata av typen lokasjon, drivstoffreserve eller vedlikeholdskrav.

Formålet er selvfølgelig å hindre dødtid, og det hele er basert på en kommunikasjonsmodul (LTE) som finnes i alle Sprintere. Den danner kontakten mellom flåtesjefens verktøy – et web-basert bilstyre-system og Mercedes Apps som sjåføren bruker.

I forbindelse med Sprinter-introduksjonen har Mercedes lagt på åtte nye service-pakker som byr på til sammen 18 nye tjenester.

De inneholder blant annet bedret navigasjonssystem som tar hensyn til trafikkbildet langs den planlagte leveringsruten og den kan bruke POIs som destinasjoner.

Den byr også på blant annet et forsterket anti-tyveri-opplegg eller et mer effektivt vedlikeholdsprogram og lar bilene i flåten «snakke sammen».

Ved den statiske presentasjonen av de nye bilene la Mercedes stor vekt på det de kaller MBUX, bilens Human Machine Interface. Det er den man kan fortelle at «tanken er tom» og så kommer det opp forslag til stasjoner i nærheten.

Men i forbindelse med Pro legger Mercedes nesten like stor vekt på at flåtestyringen fint kan brukes uten MBUX. Det er med andre ord ikke nødvendig å kjøpe med et stort infotainmentopplegg for at man skal ha nytte av det nye flåtesystemet.

Produsenten presiserer også at Pro slett ikke er et instrument utelukkende for store flåter.

«Selv de minste bedrifter vil ha nytte av dette, og våre spesialister vil alltid være klar til å hjelpe kundene med å velge ut de tjenestene som passer best for deres behov», sier Björn Sack, leder for Konnektivitet og Digitale tjenester hos MB Vans.

«Vi vil også oppdatere tilgjengelige tjenester fortløpende, og øke portfolioen ved å legge til nye løsninger», føyer han til.

Powered by Labrador CMS