- Raptor – GT med lasteplan
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Raptor – GT med lasteplan
Ford F-150 Raptor er pickuptrucken for dem som virkelig har det travelt. Den er steintøff i terrenget – og elegant til fest. Nå kommer andre generasjon av bilen ingen trenger, men som så mange drømmer om.

alt

Naturligvis kunne ikke Ford legge Raptor i skuffen. Til det var bilen både altfor populær og altfor merkevarebyggende.

Derfor står den nå som 2017-modell i helt ny innpakking på bilmessen i Detroit, sterkere enn noen gang, hakket raskere og samtidig betydelig mindre tørst.

Det siste henger sammen med at V8-motoren på 6,2 liter (411 hk og 588 Nm i moment) er erstattet av en 3,5-liters V6 EcoBoost-motor.

GT-motor
Denne er i sin grunnkonstruksjon lik motoren Ford tenker å bruke i GT.   

Ford vil ikke oppgi eksakt effekt i Raptor, men motoren skal yte mer enn den gamle V8-eren. I tillegg skiftes den gamle sekstrinns girkassen ut med en ny med ti trinn fra fellesprosjektet mellom Ford og GM.

Raptor bygger på F-150, Fords ekstremt populære pickup-truck som i 2015-utgave er slanket med nær 350 kilo fordi den har fått ramme i aluminium. For Raptors vedkommende oppgis vektreduksjonen til snaue 250 kilo. Slikt hjelper på akselerasjonen.

Raptor er noe så sjeldent som en GT-bil i terrenget og i utgangspunktet en videreføring av SVT.

Hardhaus
Derfor het den opprinnelig SVT Raptor da Ford satte bilen i produksjon mot slutten av 2009, men SVT (Special Vehicle Team) er nå lagt under Ford Performance brand og SVT som betegnelse borte.

Og ja, Raptor tåler røft terreng og hardhendt behandling. Den ekstremt lange fjæringsveien svelger ganske lange hopp.

Det vet jeg det meste om etter at jeg med forrige utgave etter Detroit-messen i 2010 hoppet 16,5 meter på en dertil tilpasset bane i tilknytning til Las Vegas Raceway.

Det som kjennetegner Raptor er ikke først og fremst høy toppfart, men den voldsomme akselerasjonen. Å gi gass er omtrent som å trykke på pedalen i en Tesla Model S.

Den nye modellen kommer i salg i 2016.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2054 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 229 LASTEBILER TIL SALGS