- Litra skal kjøpe 100 biogassbiler
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Litra skal kjøpe 100 biogassbiler
Litra AS skal de nærmeste fem årene investere i minimum 100 tunge kjøretøy med biogass som drivstoff. Gassen skal leveres av Skagerak Energi AS.

alt

Mandag ettermiddag ble det kjent at den franske industrigiganten Air Liquide har kjøpt 51 prosent av selskapet Skagerak Naturgass AS fra Skagerak Energi AS.

Sistnevnte selskap beholder de resterende 49 prosentene av aksjene, og har sammen med franskmennene store planer for fornybar energi til transportbransjen i Norge.

Selskapene opplyste på pressekonferansen i Oslo mandag ettermiddag at de i tiden fremover skal investere betydelig i ny infrastruktur knyttet til produksjon, lagring og distribusjon av biogass og hydrogen for bruk i kjøretøy.

LES OGSÅ: Enova vurderer støtte til tunge biogass-kjøretøy

Kan bli flere
Samtidig får YrkesBil.no opplyst fra Frode Halvorsen, administrerende direktør for det nye partnerskapet med Skagerak Energi og den franske industrigiganten Air Liquide, at det norske transportselskapet Litra AS har inngått en intensjonsavtale med Skagerak Energi AS om leveranser av biogass til minimum 100 tunge kjøretøy de kommende fem årene.

– Som bedrift har vi en forpliktelse til å redusere utslippene våre, og kjøper derfor hele tiden inn de mest moderne bilene med lavest forbruk og minst utslipp. Når vi nå ser at både tunge kjøretøy for biogass og biogassen er tilgjengelig, ser vi ingen grunn til å vente lenger og derfor satser vi på grønt på tanken, uttaler konsernsjef Vegard Narmo i Litra AS.

– Ser vi at dette går fortere enn planlagt, vil vi ikke vente med å kjøpe inn flere biler, fortsetter konsernsjefen i selskapet som skifter ut 50 - 80 biler hvert år.

Et av selskapene i Litra-konsernet - Litra Gass AS - er for øvrig en av landets største transportører av gass, med en flåte på cirka 55 kjøretøyer.

Kjede av fyllestasjoner
For å levere drivstoffet skal Skagerak Energi bygge opp en kjede av fyllestasjoner for biogass, i første omgang på Østlandet.

– For oss er dette løsningen på den sedvanlige høna-og-egget problematikken om hva som skal komme først. Nå har vi fått en privat transportør som er ledende for en grønnere transportsektor, og vil kjøpe inn biogass i så store mengder at det er grunnlag for å bygge ut et distribusjonsapparat, sier Halvorsen.

I første omgang skal de bygge strategisk plasserte, offentlig tilgjengelige fyllestasjoner på Østlandet.

– Men det er ikke til å legge skjul på at vi har blikket rettet mot en videre nasjonal ekspansjon, utdyper Halvorsen.  

Biogassen skal i hovedsak leveres som flytende biogass (LBG), men også noe trykksatt biogass (CBG).

Om selskapene:

Litra AS med datterselskaper og hovedkontor på Lillehammer, er en av landets største privateide transportører. Selskapet ble etablert i 1917 og feirer i disse dager 100 år som transportør. Litra konsernet vil omsette for rundt 750 millioner kroner i 2017. Litra AS disponerer over 280 biler og har over 500 ansatte.

Skagerak Naturgass AS er eid av Air Liquide (51%) og Skagerak Energi (49%) etter en nylig inngått avtale. Skagerak Naturgass distribuerer i dag naturgass i form av LNG og biogass fra Kristansand til Østfold, men vil med den nye eieren utvide markedsområdet og i større grad satse på biogass og hydrogen.

Air Liquide er et stort intenasjonalt konsern innen gass, samt teknologi og tjenester til industri- og helsesektoren. Selskapet er representert i 80 land, har cirka 65.000 ansatte og leverer tjenester til mer enn tre millioner kunder og pasienter. 

PS. Tirsdag arrangerer Energigass Norge og andre bransjeaktører Biogassdagen 2017, på Youngstorget i Oslo fra klokken 10.00.

Bilde fra pressekonferansen med Skagen Energi og Air Liquide i Oslo mandag. Foto: Brede Høgseth Wardrum

pic

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2090 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 275 LASTEBILER TIL SALGS