- Fleksi så det holder
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img img img img
64 bilder i galleri
Fleksi så det holder
En tysk produsent har gjenoppvekket en gammel oppskrift: bygg akkurat det karosseriet du trenger, nå!

alt

Electric Brands heter selskapet, og det som ligger under den gamle, gode ideen er da selvfølgelig elektrisk.

Men la oss bli ferdig med de tekniske detaljene først: En motor i hvert hjul. Elektronisk kontrollerte slik at de kan også være med på å styre kjøretøyet.

Hver motor er på cirka 10 hk – dette er jo ment som en urban bil, ikke akkurat noen motorvei-ekspress, men så kommer styrken da: Totalt 1.000 Nm står det – jeg har aldri vært med på et lignende forhold mellom effekt og moment.

Det er flere batterimuligheter, 10, 20 eller 30 kWt med en rekkevidde på cirka 20 km per kWt, hjulpet litt av regenerativ bremsing og solceller på taket.

Akselavstand har de glemt å ta med, men den måler 356 x 164 cm og høyden varierer med påbygg-modulen – mellom 189 og 204 cm. 

Siden bilen fremdeles bare befinner seg på renderings-stadiet, er alle disse verdiene omtrentlige. Tomvekten også, forresten. Uten batteri vil den bli på mellom 450 og 600 kg, igjen avhengig av hva du har hektet på den.

Og det du bygger på med kan for eksempel ha et lastevolum på 5,3 kubikk, eller være et eller annet som gjør at du kan utnytte tillatt totalvekt som er cirka 1600 kg.

Og dermed er vi ved kjernen.

For dette er ikke én bil – den kan bli minst ti. Jeg vet ikke hvor mange moduler jeg telte, men inklusive batterimodulene var det godt og vel et dusin. 

Her kan du, med vanlig verktøy og uten å ha tatt eksamen hos NASA (sier de) endre din egen bil til det du måtte har behov for akkurat nå.

Fra pickup til kassevogn, til minibuss, til kombi, til transporter, til off-roader cabriolet, til campingbil – jeg er sikker på at listen kan gjøres enda lenger.

Kanskje lager de et bibliotek, dit du kan dra og låne den modulen du trenger i dag, og samtidig få hjelp til å løfte av den gamle og få på plass den nye. Men det sier de ikke noe om.

De sier at de planlegger å selge denne bilen i Europa fra neste år, og er allerede ganske klare på priser.

Fra € 15.800 for det som kan se ut som en grunnversjon.

Det er ikke sikkert at dette bare er en fjern drøm. Electric Brands har allerede en fiffig liten elektrisk scooter i produksjon og ute på markedet. Nito NES heter den.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1434 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 99 LASTEBILER TIL SALGS