- El-Kangoo uten plugg
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img
2 bilder i galleri
El-Kangoo uten plugg
Sammen med Qualcomm Technologies har Renault vist en elektrisk Kangoo som lades fra landeveien. I 100 kilometer pr. time!

alt

Om noen uker skal Renault presentere en elektrisk Kangoo med lenger rekkevidde og andre forbedringer. Men de akter åpenbart ikke å stoppe der.

Nylig demonstrerte de dynamisk lading, altså en form for lading mens bilene kjører på veien. Det vil kunne bety slutt på all plugging, og fjerne rekkeviddeangsten en gang for alle.

EU-prosjekt
Systemet er utviklet i samarbeid med Qualcomm og Vedecom, og er installert på en prøvestrekning nær Versailles. Det hele er utført slik at det byr på virkelige-liv situasjoner, og de to Kangoo-bilene som er spesialbygget for å kunne plukke opp den type lading, gjør det i begge retninger på strekningen.

20 kW kan man foreløpig lade, faktisk ved hastigheter på 100 km/t – sågar over.

Hele prosjektet er en del av FABRIC, et EU-prosjekt foreløpig med 9 millioner offentlig Euro i bunnen, der formålet nettopp er å forske på og utvikle trådløse DEVC (dynamisk elektrisk lading for biler) systemer.

25 partnere fra ni land deltar og det hele skal være avsluttet i desember i år.

Oppfinnere
Renaults mann på jobben, Eric Feunteun – EV Program Director – forteller at de ser på DEVC som en viktig del av visjonen om å gjøre bruk av elbiler enda enklere og å kunne gjøre dem tilgjengelig for alle, uansett hvor de bor.

«Vi er oppfinnere. Vi er elektrisk lading. Denne DEVC-demonstrasjonen er et eksempel på akkurat det», sier Steve Pazol.

Han er sjefen for trådløs lading hos Qualcomm.

«Jeg er svært stolt av hva vi har fått til her. Sammen med et globalt team av spesialister har vi skjøvet grensene for hva vi trodde var mulig for fremtidig, urban mobilitet. Og vi er kommet dit hvor vi behersker alle aspekter av WEVC (trådløs lading) uavhengig av magnetiske systemer».

Det varer nok en stund til vi har systemet på gata hos oss, så i mens får vi nøye oss med den kommende nye Kangooen. Også et nytt skritt fremover.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2054 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 229 LASTEBILER TIL SALGS