- Bring investerer i grønn teknologi
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Bring investerer i grønn teknologi
Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner i det svenske cleantech firmaet Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon.

alt

Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri lastebil, PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport. Målgruppen er transportselskaper som ønsker å eliminere utslippene på den siste milen, samt kommuner og park- og hageselskaper.

For Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk. Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt.

Posten og Bring har et bærekraftmål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy.

– Vi har i første omgang bestilt fem biler fra Inzile til vår svenske virksomhet. Kjøretøyene er skreddersydd for lokaldistribusjon og hjemlevering, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

– Reduksjon av klimautslipp i byer er et viktig tema som både bedrifter, myndigheter og selvfølgelig innbyggerne er opptatt av. Vi står overfor et paradigmeskift der transportbehovene øker, samtidig som utslippene i byene må reduseres.

– Ny forbrukeradferd med økt e-handel sammen med politisk bestemte miljørestriksjoner er to trender som driver interessen for elektriske kjøretøy, sier Ragnar Åhgren, administrerende direktør i Inzile.

Inzile gjennomfører nå en offentlig nyemisjon på ca. SEK 45,1 millioner i forbindelse med notering på Nasdaq First North i juni.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1404 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 139 LASTEBILER TIL SALGS