Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor
Ford Ranger Raptor

Barsk ny Ranger fra Ford

Nå åpner Ford for bestilling av den tøffe Ranger Raptor. Men fortsatt er det en stund til du kan plassere den på gårdsplassen.

Publisert

Prisen starter på 634.000 kroner, og for det beløpet får du ifølge Ford en fullspekket pickup som kombinerer kul design med de praktiske egenskaper bilen er kjent for.

Da Ranger Raptor ble presentert i februar var det Ford-fabrikken i Thailand som fikk stå for verdenslanseringen. Bilene som kommer til Europa skal imidlertid bygges i Sør-Afrika.

I høst kom beskjeden om at bilen skal selges i Europa også, og nå kan altså bilen bestilles med levering sommeren 2019.

Les også: Raptor – GT med lasteplan

– Ranger Raptor representerer en helt enestående kombinasjon av ekstrem ytelse og utrolig fremkommelighet. Som standard får du også her med deg omtrent alt du kan tenke deg av utstyr. Dette er en pickup for entusiastene som vil ha noe helt utenom det vanlige, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Mange interessenter
– Siden vi bekreftet at nye Ranger Raptor var klar for Europa har mange av våre forhandlere meldt om enorm interesse for denne helt unike pickupen. Vi er derfor glade for at den nå kan bestilles, sier Løvli.

Den første fabrikkbygde offroad performance-pickupen i Europa er utstyrt med en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 hestekrefter og et dreiemoment på hele 500 Nm.

Kreftene fordeles gjennom Fords nye 10-trinns automatgirkasse.

Chassiset er utviklet av Ford Performance for å tåle all den julingen kjøring i ulendt terreng kan påføre super-pickupen. Hjulopphenget er spesielt utformet for å prestere i tøft terreng og i høy hastighet samtidig som kontrollen over bilen og komforten ifølge Ford er optimal.

Bredere
Sporvidden er økt med 150 mm og bredden med 178 mm sammenliknet med den vanlige Rangeren. Under den unike Raptor-grillen ligger støtfangeren som er lagd av et lettere kompositt-materiale.

Beskyttelsesplaten, som på en ordinær Ranger er 1,4 mm tykk, er erstattet med en 2,3 mm tykk plate i høyfast stål.

Hjulbuene er også gjort større, og som standard kommer den med 17-tommers unike BF Goodrich 285/70 «all terrain» dekk. Nye Ranger Raptor er også utstyrt med 332 mm ventilerte bremseskiver foran og bak.

«Baja-mode»
Nye Ranger Raptors «Terrain Management System» gjør at føreren kan velge mellom 6 kjøremoduser som automatisk optimaliserer pickupen for forskjellige kjøreutfordringer:

Normal, sport, gress/grus/snø, gjørme/sand eller stein. Også Baja-mode, som er oppkalt etter det berømte Baja Desert Rally. Dette brukes for å få fullt utbytte av den ekstreme pickupens fantastiske offroad-prestasjoner.

Innvendig er Ranger Raptor tydelig preget av Fords Performance-DNA. De forsterkede setene er spesialdesignet for kjøring i høy fart i tøft terreng og har ekstra god og fast polstring for best mulig sittestilling

Elektroniske støttespillere
En rekke førerassistanse- og sikkerhetsteknologier skal gjøre kjøreturen både tryggere og mer komfortabel.

Disse inkluderer blant annet en veltestabilisatorfunksjon, tilhengerstabilisator, bakkestartassistent og nedoverbakkeassistent.

Nye Ranger Raptor kommer også med adaptiv lastekontroll som justerer den elektroniske stabilitetskontrollen i henhold til bilens totale vekt med last.

Med Fords SYNC 3-infotainmentsystem kan du styre både lyd, navigasjon og tilkoblede smarttelefoner med norsk tale i nye Ranger Raptor. Systemet er kompatibelt både med Apple Carplay og Android Auto.

– Det helt unike med Ranger Raptor er at uansett hvor hardt presset den er så er kjøreegenskapene helt fantastiske. Samtidig får du alle de svært gode egenskapene som har gjort Ranger til Europas mest solgte pickup med på kjøpet. Ford Ranger Raptor er virkelig en helt enestående pickup, sier en tydelig stolt salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Powered by Labrador CMS