TRADISJONSRIKT: Firmaets AU-KA-logo tegnet grunnleggeren Sivert Aune mens han satt i fangenskap på Grini under andre verdenskrig. Nå går påbyggerselskapet over i historiebøkene.

Aunes Karosseriverksted er konkurs

Den tradisjonsrike påbyggeren, også kjent som Au-Ka, klarte ikke lenger betjene forpliktelsene sine. 20 ansatte mister jobben.

«Aunes Karosseriverksted AS er nå nedlagt - takk for den fantastiske innsatsen fra våre ansatte gjennom årene, og en stor takk til alle våre kunder», står det på hjemmesiden til selskapet. 

Meldte oppbud

Ifølge Trønder-Avisa var det styret i selskapet som meldte oppbud denne uken. Trøndelag tingrett behandlet saken torsdag 30. mai.

«Styret har opplyst at den samlede gjelden er på cirka 48.305.543 millioner kroner og at selskapets aktiva har en samlet anslått verdi på cirka 13 millioner kroner», står det i kjennelsen fra tingretten som Trønder-Avisa gjengir.

Det bemerkes i kjennelsen at betalingsvanskene ikke er av forbigående art. Dermed regnes selskapet som insolvent.

Selskapet omsatte i 2022 for 42,6 millioner kroner, med et resultat før skatt på minus åtte millioner kroner (se infografikk nederst i saken).

Holdt på siden 1936

Aunes Karosseriverksted har sine røtter tilbake til 1936, da Sivert Aune bestemte seg for å satse i påbyggerbransjen. Den første bussen ble levert allerede i 1937.

Olav Aune, som i senere år var for en påbygger-nestor å regne, kom inn i farens bedrift i 1966.

Sammen med den yngre broren Oddgeir overtok Olav bedriften i 1982, og drev den videre.

Olav Aune døde 25. april i år, 76 år gammel. 

YrkesBil besøkte påbyggerverkstedet i 2022. 

Reportasjen derfra, med mye spennende historisk materiale, kan du lese her:

Powered by Labrador CMS