Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser
Toyota Land Cruiser

Innebilen på grønne skilter

Aldri er det solgt flere Toyota Land Cruiser i Norge. I 2005 settes det en uslagbar rekord med nærmere 1800 solgte biler. Land Cruiser er landets sjette mest solgte varebil og salget er økt med over 100 prosent fra i fjor. "Alle" vil ha den nye innebilen på grønne skilter.

Publisert

- Utrolig populær. Slik beskriver Toyota-forhandler Egil Funnemark i Telemark Land Cruiser-suksessen. Aldri har det vært solgt flere biler, og selgerne elsker å jobbe med dem. Kundene vet ofte hva de vil ha – og det er langt mellom innbyttebiler.

- Våre beste kunder, sier Funnemark. Og forklarer at ”alle typer mennesker kjøper Land Cruiser”.

- Jeg har sett på kundelistene og det er ikke en type kunder som går igjen. Det er håndverkere av alle typer, jegere, offentlige etater, bønder og mange voksne som vil ha en trygg og god bil som de kan komme helt fram til hytta med. De har kanskje en annen bil i tillegg, og normalt kjører de bare med to ombord. Og da er det mer enn nok plass i Land Cruiser som varebil.

- Men det finnes knapt en byggeplass uten at man finner en Land Cruiser eller to!

- Riktig. Land Cruiser er blitt den nye håndverkerbilen. Den har både utrolig god plass, kan trekke tunge hengere, kan frakte mye på taket og ingen dårlig vei stanser bilen. Man kommer fram over alt – under alle tenkelige forhold. Og det hender ikke sjelden at vi selger først en bil til en snekker – noen dager senere kommer hans kollega og er interessert i samme bilen – så kommer rørleggeren, elektrikeren, graveren og de andre som jobber i bygg og anlegg.

- Hva er årsaken til suksessen?

- Økonomi – Land Cruiser er en god investering. Etter ti år kan man sette inn bakseter i bilen gratis. Etter fem år er det rimelig, og mange satser på først å bruke bilen noen år som varebil – for deretter å gjøre den om til stasjonsvogn. Bilen har meget god kvalitet og bruktbilprisene er meget høye for å si det mildt. Alt dette gjør at Land Cruiser er en god investering, og er det noe håndverkere kan, så er det å regne.

- Men det er også andre brukergrupper?

- På meg virker det som om Land Cruiser også er en innebil blant direktører som foretrekker en slik SUV i stedet for vanlige limousiner. Det er mange direktører som har kjøpt seg Land Cruiser. Og jeg skjønner dem godt – for bilen er noe mer enn en vanlig personbil, sier Funnemark. Telemark er et av de fylkene med høyest markedsandel for Land Cruiser.

Fakta om Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser selges i Norge som stasjonsvogn (SUV) registrert for fem personer eller som varebil med grønne skilter registrert for to personer. Leveres med bensin- og dieselmotor, men 9 av 10 biler har dieselmotor på enten 163 eller 204 HK. Flertallet av bilene leveres med automatgear.

Pris for bilen som personbil med dieselmotor ligger på kr 645.000 til kr 1.034.200. Leveres bilen med 6-sylindret bensinmotor, er prisen kr 900.900.

Som varebil leveres bilen med en 4-sylindret dieselmotor på 163 HK. Prisene starter da på kr 400.000, og kr 446.000 for biler med automatgear.

I 2005 er det satt ny salgsrekord for Land Cruiser med til sammen 1650 biler ut november. I tillegg er det bruktimportert 340 biler. Ni av ti solgte biler er registrert som varebil. Importøren har en ordrereserve på 350 biler.

Powered by Labrador CMS