BETYDELIG AVTALE: Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen og flåtesjef i Oda, Stian Stramrud.
BETYDELIG AVTALE: Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen og flåtesjef i Oda, Stian Stramrud.

Oda storhandler elvarebiler

Den nettbaserte matbutikken har nå fått overlevert den første av i alt 40 spesialtilpassede helelektriske Ford E-Transit kjølebiler.

Den første E-Transit skapbilen er skreddersydd ODA sitt behov for skap- og kjøleløsninger tilpasset et helelektrisk nyttekjøretøy, og skal nå gjennomgå en testperiode for å optimalisere alle deler av distribusjonen.

– At Oda nå velger helelektrisk og velger nye E-Transit som kjølebil illustrerer tydelig at dette er et helelektrisk nyttekjøretøy som kan spesialtilpasses de aller fleste bruksområder, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen i en pressemelding.

Tester først

Nå starter en testperiode hvor kjølebilen, spesialbygd av Lafinto, skal settes inn i vanlig drift.

Perioden skal gjøre Oda i stand til å tilpasse sine arbeidsrutiner til en helelektrisk fremtid, og på sikt - ytterligere optimalisere E-Transit for sine behov.

– For å gjøre overgangen til en helelektrisk bilpark mest mulig sømløs, er det viktig å få på plass infrastrukturen og nye rutiner. Det gjelder for lading, for forhåndskjøling av kjølerom når den står til lading, og ved behov – planlegging av kjøreruter slik at E-Transit også raskt kan lades opp i løpet av arbeidsdagen, sier Markussen.

Fossilfri-ambisjon i 2025

Oda tilbyr et bredt utvalg av dagligvarer levert rett på døra. Selskapet vokser i sin kategori raskest i hele Norden.

– Oda har som ambisjon at vi skal ha fossilfri matlevering innen 2025. Nå er vi virkelig i gang med en helelektrisk omstilling. Vi ser frem til å tilby våre kunder levering på døren med elektriske kjølebiler, sier flåtesjef Stian Stramrud.

Powered by Labrador CMS