Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA
Snart blir denne å se på norske veier. Alle foto: RSA

El-pickupen fra Maxus rykker nærmere – og dette skal den koste

Mange bilprodusenter har elektriske pickuper på gang, men Maxus eT90 blir nok den første masseproduserte til å entre det norske markedet.

Maxus Norge bekrefter nå at el-pickupen er leveringsklar i løpet av året, og åpner samtidig for forhåndssalg.

Vil man være pirkete blir eT90 ikke aller første elektriske pickup i Norge. Det var nok den elektriske ombygde Hiluxen hos Arctic Trucks som entreprenøren Implenia var først ute med å bestille. Men om du i tilfellet eT90 legger til et ord som «masseproduserte», for eksempel, etter «første», så er vi nok på trygg grunn.

Den nevnte Hiluxen var i første omgang heller ikke ment for kjøring på vei, men på lukkede anleggsområder - så den er uansett mer som en kuriositet å regne.

Pickup-markedet domineres fremdeles av fossildrevne motorer, og i skrivende stund finnes det ingen masseproduserte elektriske pickuper på det europeiske markedet.

Men som kjent har flere av de etablerte produsentene, som Ford og GM, el-pickuper på gang - for ikke å glemme Rivian, Canoo og Tesla med flere. Felles for disse er at det attraktive pickupmarkedet i USA får førsteprioritet.

Allerede i fjor høst fikk vi bekreftet at Maxus Norge skulle ta inn eT90, som vi først ble kjent med i april i fjor.

Hemmelig hengervekt

Pickupen skal i første omgang leveres med fem seter, og en «fullspekket utstyrsliste» - ifølge importøren.

Batterikapasiteten blir på 88,5 kWt netto, noe som på papiret skal gi 330 km rekkevidde (WLTP kombinert).

Ettersom eT90 er typegodkjent som en N1 varebil er den WLTP-testet med tung last, presiserer importøren i pressemeldingen.

Under panseret finner du en elektrisk motor på 204 hk (150 kW), som genererer et dreiemoment på 310 Nm. I tillegg leveres den med batterivarmer som standard.

eT90 kan ta opptil 1.000 kilo nyttelast og kan også leveres med hengerfeste, men foreløpig er hengervekt ikke oppgitt – og dermed et betydelig spenningsmoment for mange potensielle kjøpere.

Bilen måler 5,37 meter i lengden, 1,9 meter i bredden og 1,80 meter i høyden. Akselavstanden er på 3,15 meter.

– Stor interesse

På innsiden finnes blant annet en 10,3-tommers berøringsskjerm, seksveis setejustering for sjåfør og fireveis setejustering for frontpassasjer, Apple CarPlay, skinnseter og toveis-justerbart skinnratt.

På den sikre siden leveres blant annet Elektronisk stabilitetskontroll, ryggekamera, parkeringssensor og Hill Decent Control.

Salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen, forteller at de første bilene kommer til Norge i november.

– Vi gleder oss til å lansere Europas aller første elektriske pickup, i et segment som tidligere kun har vært forbeholdt fossildrevne biler. Vi opplever en ekstremt stor interesse rundt pickupen, og har bestilt et stort antall biler. De først bilene vil leveres i løpet av inneværende år, og vi åpner for forhåndsbestilling nå.

Han forteller at bilen på et senere tidspunkt vil komme med ulike tilpasninger.

– I første omgang skal vi selge eT90 som 5-seter, men vi vil se på mulighetene for å gjøre lokale tilpasninger til 2-seters-varianter for å kunne motta el-varebilfordeler for firmakunder.

Dette blir prisen

Jahnsen legger til at RSA er godt kjent med salg av pickup, spesielt fra agenturet på Isuzu, og vil naturlig nok bruke spisskompetanse fra eget hus for å optimalisere eT90 for det norske markedet.

– Vi har store forventninger til mottakelsen av eT90. Vi treffer et helt nytt segment hvor bilen fungerer vel så bra som en livsstils-bil/familiebil, som den treffer næringsmarkedet, sier han.

Fossildrevne pickuper med fem seter selges med svært høye avgifter, og derfor er salgsvolumet veldig begrenset i dag.

Ettersom elektriske biler unngår engangsavgiften, vil Maxus eT90 ha en pris for 5-seter tilsvarende en 2-seters fossildreven pickup.

Introduksjonsprisen blir 549.900 kroner.

Powered by Labrador CMS