NY EIER: Avtalen inkluderer også at Hedin kjøper opp detaljhandelen ved den Iveco-eide forhandleren på Vøyenenga i Bærum.

Avtalen er klar: Hedin overtar Iveco-distribusjonen i Norden

Noen overraskelse er det ikke, men nå er det altså spikret at Hedin Mobility Group kjøper Iveco Groups distribusjons- og detaljhandelsvirksomhet i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Intensjonsavtalen ble som kjent signert i mars 2023, og da vi snakket med den norske Iveco-organisasjonen på Transport & Logistikk-messen i Lillestrøm tidligere i høst var det klart at avtalen trolig kom på plass rundt årsskiftet.

I dag kom kunngjøringen fra både Hedin og Iveco om signeringen av en aksjekjøpsavtale som innebærer at Hedin Mobility Group kjøper Iveco Groups distribusjons- og detaljhandelsvirksomhet i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Transaksjonen, som i teorien fremdeles har et ørlite forbehold om myndighetsgodkjenning, forventes å bli fullført i løpet av første halvdel av 2024.

Inkludert Vøyenenga

Avtalen innebærer overføring av markeds- og distribusjonsvirksomhet for Iveco lette nyttekjøretøyer, mellomtunge og tunge lastebiler og minibusser som selges gjennom detaljistnettverket i de fire nordiske landene, inkludert reservedeler.

Avtalen inkluderer også oppkjøp av detaljhandelen ved de Iveco-eide forhandlerne i Sverige (Gøteborg, Helsingborg og Malmö), Norge (Bærum), Finland (Esbo) og Danmark (Odense).

Nøkkelpartner

Iveco Groups produktserie for nyttekjøretøy selges og betjenes i dag i Norden gjennom 35 forhandlere og mer enn 100 verksteder.

– Å fullføre dette nøkkelpartnerskapet med Hedin Mobility Group umiddelbart etter lanseringen av vår nye komplette serie er et tegn på vår forpliktelse til vekst og bærekraft. Dette samarbeidet vil styrke vår tilstedeværelse i det nordiske markedet, og utnytte Hedins etablerte nettverk for å levere våre innovative, effektive og miljøvennlige kjøretøy til flere kunder, uttaler Gerrit Marx, administrerende direktør i Iveco Group.

Powered by Labrador CMS