PÅ PLASS: Anders Velta (46) har allerede inntatt sjefsstolen ved Iveco Norges hovedkvarter på Vøyenenga fra årsskiftet.

Anders Velta er ny sjef for Iveco Norge

Han startet sin karriere i bilbransjen hos Iveco for 22 år siden. Nå er han tilbake, i rollen som Country Sales Manager.

Anders Velta trådte ved årsskiftet inn i stillingen som ny Country Sales Manager for Iveco Norge AS.

Han overtar dermed stillingen etter Helene Norman-Dupuy, som sluttet i jobben i august i fjor.

Iveco Norge AS sorterer under Iveco Norden & Baltikum med hovedkontor i Danmark, som ledes av Håkan Jönsson.

Vender «hjem»

Med lang og variert erfaring innen bil- og forsikringsbransjen, er Velta klar til å vende snuten hjemover til Iveco etter 12 års pause.

- Det blir godt å komme tilbake til Iveco igjen ettersom det var der jeg startet min karriere i bilbransjen for 22 år siden, sier han i en pressemelding.

46-åringen lovet seg selv at han kun tok en pause fra bilbransjen da han gikk over til forsikringsbransjen i 2014.

Siden har han vært innom flere aktører og roller, og sett verden på andre måter. Da det åpnet seg en mulighet for å returnere tilbake til Iveco ville han ikke la sjansen glippe.

- Jeg ser frem til å bli kjent med organisasjonen på nytt, de nye produktene, og ikke minst menneskene som jeg skal jobbe tett sammen med, sier Velta.

Med 12 år i varierte roller innenfor bilbransjen, i tillegg til nesten 10 år i forsikringsbransjen, er Velta klar til å ta fatt på nye utfordringer.

- Mine varierte roller innen salg, næringsmarked, innkjøpsansvar og lederansvar, har det gitt meg verdifull erfaring og et godt overblikk i markedet som vil komme godt med som Country Sales Manager. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i en bransje jeg kjenner godt, men er også ydmyk for at den er i stor endring. Det er ikke tvil om at vi er i startgropen på det største skiftet bransjen har stått overfor noen gang, uttaler han.

Forsiktig vekst

46-åringen har allerede flere tanker og ambisjoner for Iveco Norge. Planen er å kartlegge mulighetene for en forsiktig vekst.

- Iveco har en produktrange som treffer godt inn i fremtiden. Vi er langt fremme i utviklingen av produkter som vårt lokalmarked i tiden fremover vil etterspørre når fossilbiler i større grad fases ut, forteller Velta, og eksemplifiserer:

- Vår nylig lanserte eDaily er et godt eksempel på det. Med blant annet rekkevidde på 400 km, 30 minutters hurtiglading på 100 km, elektrisk kraftuttak og range opptil 7,2 tonn, har den et kjempepotensial på det norske markedet. Sist, men ikke minst, leveres eDaily med 3.500 kg hengervekt, sier han.

Har tro på biogass

Velta mener både elektrifisering av næringsflåten kombinert med hydrogen, og flytende og komprimert biogass blir spennende å ta en del i.

- Biogass har gått fra å være «nice to have til need to have». En mangedobling av antall fyllestasjoner frem mot 2030 er på agendaen og helt avgjørende for utviklingen av dette segmentet, sier han.

Powered by Labrador CMS