Svenske Tobias Oscarsson er tydelig en som tar det gamle munnhellet «Djevelen ligger i detaljene» på alvor. I helgen ble lastebilen hans premiert. Foto: Tomas Ek / Trailer

Her er vinnerne i Scandinavian Truck Trophy 2021

Tobias Oscarssons Scania R500 stakk av med den gjeveste tungbilprisen under et Oslo Motor Show med rekordoppslutning. Terje Ekeberg mottok prisen for «Beste Oldtimer» med sin praktfulle Volvo F89, og Kjell Ivar Haltviks smykke, «Freiabilen», ble tildelt «Crew Award» i Hall D.

Publisert

Kåringen av Skandinavias fineste lastebiler, Scandinavian Truck Trophy – som arrangeres av det svenske bladet Trailer i samarbeid med YrkesBil, ble tradisjonen tro avholdt på Oslo Motor Show i Norges Varemesse i Lillestrøm i helgen.

23 nøye utvalgte lastebiler fra Norge, Sverige, Danmark og Finland var utstilt i E-hallen, og ble bedømt av en jury satt sammen av arrangøren.

– Dette kjennes helt ufattelig, men naturligvis er det «jättekul» å få denne oppmerksomheten, sa en glad Tobias Oscarsson etter prisutdelingen, ifølge trailer.se.

Hans bil, en Scania R500, gikk helt til topps i hovedklassen Scandinavian Truck Trophy 2021.

Den fargerike trekkvognen er stylet og bygget om med et imponerende detaljnivå, og det holder ikke med en rask runde rundt bilen for å få med seg alle finessene.

Rönnängs Rep & Svets har bygget på bilen, Autolacken i Mark har lakkert og innredningen er utført av Karl Johan Buur i Danmark.

Scandinavian Truck Trophy

  • Kåringen Scandinavian Truck Trophy har vært arrangert av Trailer og YrkesBil i mange år.
  • Første gang var på Fredriksten Festning i Halden i 2007. Etter et opphold i 2009 ble arrangementet flyttet innendørs på nystartede Oslo Motor Show i 2010.
  • Siden det også var et opphold i 2020, var årets utgave den 13. i rekken.

Oscarsson, som driver T. Oscarssons Åkeri AB i Särö sør for Gøteborg, er imidlertid ingen novise i dette gamet. For to år siden vant han i klassen «Beste Lakk» under Scandinavian Truck Trophy på Oslo Motor Show, den gang med sin Volvo FH500.

Andreplassen i årets Scandinavian Truck Trophy gikk til en norsk lastebil. Andreas Nitteberg i Nitteberg AS fra Algarheim mottok premien for sin nye Scania S650 trekkvogn, en plassering opp fra tredjeplassen i 2019.

Eds Träfrakts Volvo FH16 750 kom på tredjeplass.

Det er imidlertid en rekke underkategorier i Scandinavian Truck Trophy også, der vinnere skal kåres.

Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene på Terje Ekebergs flotte F89, som ofte er å se på treff og utstillinger i Norge.
Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene på Terje Ekebergs flotte F89, som ofte er å se på treff og utstillinger i Norge.

I kategorien «Scandinavian Truck Trophy – Beste Oldtimer» gikk en norsk Volvo F89 fra 1975 helt til topps. Den praktfulle bilen er velkjent for mange norske lastebilfolk, og eies av den meget entusiastiske Terje Ekeberg fra Råde.

Det var imidlertid ikke bare i E-hallen yrkesbiler var utstilt. En av motorshowets aller flotteste objekter var den såkalte «Freiabilen», en Renault BC fra 1913 som eies av Kjell Ivar Haltvik.

Rekordbesøk på Oslo Motor Show

Etter ett års opphold viste publikum til det fulle at Oslo Motor Show har vært savnet. Rekorden fra 2019 med 43.517 besøkende ble ettertrykkelig parkert. Ny publikumsrekord lyder på: 47.274 motorentusiastiske besøkende.

Bilen ble akkurat ferdig restaurert, etter mer enn 3.000 arbeidstimer, til å stilles ut på messen. Her ble den kronet med prisen «Crew Award i Hall D».

Finske Juha Ristimaas Scania S650 «Iceman», med motivlakkeringer av Formel 1-legenden Kimi Räikkönen, var kanskje den aller mest oppsiktsvekkende lastebilen på messen.

Men nettopp fordi den er finsk deltok den ikke i hovedklassen under Scandinavian Truck Trophy, i stedet ble den kåret til «Best in Show Truck» og «Scandinavian Truck Trophy – Beste Lakk».

Resultatlisten

Scandinavian Truck Trophy 2021:

1) Scania R500 2019, Tobias Oscarsson, Särö, Sverige

2) Scania S650 2020, Andreas Nitteberg, Algarheim, Norge

3) Volvo FH16 750 2021, Eds Träfrakt/Emil Aloandersson, Ed, Sverige

STT- Beste Oldtimer:

1) Volvo F89, 1975, Terje Ekeberg, Råde, Norge

2) Scania LBS 140 1974, Michael Niielsen, Jægerspris, Danmark

3) Scania LBFS 111 1980, Lars Carlsson, Skillingaryd, Sverige

STT - Beste Innredning:

Scania R730 2020, Ekdahls Gräv & Transport/Sackarias Ohlsson, Kalmar, Sverige

STT - Beste Lakk:

Scania 650S 2021, Kuljetus Ristimaa, Finland

Best in Show Truck:

Scania 650S 2021, Kuljetus Ristimaa, Finland

Powered by Labrador CMS