HAR HANDLET: Svein Busch Iversen er styreleder og eier i Oslobuss AS, som nå kjøper opp Unibuss Tur AS. Her fotografert på Scania Winter i Trysil.

Oslobuss kjøper opp Unibuss Tur

Hardt prøvede Unibuss kvitter seg med turbussvirksomheten. Det åpner muligheter for fremoverlente Oslobuss.

«Unibuss vil i tiden fremover ha fokus på optimal drift av selskapets store anbudskontrakter. Som et ledd i dette arbeidet er datterselskapet Unibuss Tur solgt til Oslobuss», skriver Unibuss i en pressemelding.

Kontrakten mellom Unibuss Tur AS og Oslobuss AS ble signert mandag 27. mai.

– Gjennom salget av datterselskapet Unibuss Tur går Unibuss som selskap ut av dagens satsing på turbuss-virksomhet, sier adm. direktør Atle Rønning i Unibuss.  

RYDDER OPP: Atle Rønning, adm. dir. i Unibuss har hatt mye å ordne etter at han tok over styringen i det hardt prøvede busselskapet.

– Turbuss er en spennende del av bussbransjen, men Unibuss ønsker i tiden fremover å fokusere fullt ut på drift av våre anbudskontrakter. Vi ser imidlertid et stort potensial i turbransjen og Unibuss Tur sine ansatte, og har derfor ønsket å selge selskapet til en aktør som har rett fokus og evne til å løfte og videreutvikle Unibuss Tur. Vi er svært fornøyd med å ha inngått kontrakt med en så anerkjent aktør som Oslobuss, utdyper Rønning.

Unibuss har som kjent vært i hardt vær etter en vinter med store driftsproblemer i Oslo. Selskapet har foreløpig gått klar av konkursspøkelset, etter at de tidligere i mai gikk til Oslo tingrett og ba om en rekonstruksjon av selskapet.

Tidlig ute

Oslobuss har på få år bygd seg opp til å bli et av Norges største turbusselskaper. 

De er også kjent for å være «langt fremme i skoene» når det gjelder å ta i bruk ny teknologi og nye drivlinjer, og var tidlig ute både med elektriske turbusser og nå senest langdistansebusser fra Scania som kjører på flytende biogass

– Oslobuss opplever stor pågang fra både eksisterende og nye kunder. Ved å kjøpe Unibuss Tur får vi en rekke sjåfører og busser til i stallen. Det er vanskelig å rekruttere dyktige bussjåfører i Norge i dag, så vi har spesielt vært opptatt av de menneskelige ressursene i Unibuss Tur, sier daglig leder i Oslobuss, Fredrik Eijerstam.

Unibuss Tur AS omsatte i 2022 for 61 millioner kroner, med et resultat før skatt på -3,3 milliooner kroner. Oslobuss AS omsatte i 2022 for 86,3 millioner kroner, med et resultat før skatt på 7,9 millioner kroner.  

Alle ansatte beholder jobben

Salget av Unibuss Tur til Oslobuss får ingen konsekvenser for de ansatte i selskapet. Alle nåværende ansatte i Unibuss Tur vil beholde jobben. Salget til Oslobuss gjelder salg av aksjene i selskapet. De ansatte vil i en tid fremover fortsatt jobbe i Unibuss Tur AS, inntil selskapet skifter navn i løpet av året.

Kontrakten med Ruter som gjelder kjøring med minibuss i Follo på oppdrag for Ruter er ikke en del av transaksjonen med Oslobuss. Denne kontrakten blir overført til Unibuss AS, og de ansatte som er tilknyttet denne avtalen.

Powered by Labrador CMS