Årets faglige høydepunkt for transportnæringen

– Vårt ambisiøse mål er å nå 1.000 konferansedeltakere under Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse i Lillestrøm 26., 27. og 28. september, sier prosjektleder for konferansen, Jo Eirik Frøise fra Norsk Industri, Transport og Logistikk, til YrkesBil.

Publisert

Han kan også fortelle at selve messen er utsolgt, 210 utstillere er passert. Nå håper arrangørene på minst 13.000 messebesøkende.

Årets store faglige høydepunkt for transportnæringen er en viktigere og mer komplett møteplass for fagfolk på alle nivåer enn noen gang før, etter at aktørene bak den årlige messen på Gardermoen og arrangørene av Transport-messen på Norges Varemesse ble enige om å forene krefter:

– Vi ble enige om at det var en god idé å slå sammen den største konferansen og den største messen, noe vi ser er et riktig grep, sa Geir A. Mo, adm. direktør i NLF, under en pressekonferanse på Oslo Havn onsdag.

Hvert tredje år
– Nå får vi en messe og en konferanse som fullt ut vil vise hvilken fantastisk næring vi har, og hvilke fantastiske fremtidsmuligheter næringen har.

Naturligvis finnes det også utfordringer, men vi er klare til å møte både disse og den enorme veksten som vil komme innen transport og logistikk, sa Mo videre, og lovet en flott messe:

– Her vil vi møte alle bilimportører, de fleste påbyggere, speditører, opplæringskontorer og mange flere, slik at vi vil få satt søkelys på alt som er viktig for næringen, sa han.

Målet fra arrangørene er at konferansen og messen Transport & Logistikk skal arrangeres hvert tredje år fremover.

Flere røde tråder
Det er flere røde tråder i det omfattende konferanseprogrammet, men det er naturlig å nevne digitalisering i markedet aller først.

I tillegg blir det interessante samferdselspolitiske debatter.

Spennende på den første konferansedagen er temaet sikkerhet, og hva som skjer når transport blir til kriminalitet. Her vil blant annet Jon Molnes, leder for Vegvesenets krimenhet, fortelle om nye arbeidsmetoder for å avdekke lovbrudd som det hittil har vært for lett å komme unna ustraffet med.

Samtidig har straffene vært milde og fortjenestemulighetene store, et utgangspunkt som naturlig nok er fristende for kriminelle.

Suksesshistorier
Veldig interessant vil utvilsomt også sesjonen med transportkjøpere og vareeiere som deler sine suksesshistorier være.

Her vil flere kjente vareeiere fortelle hvordan de har klart å gjøre logistikk til et konkurransefortrinn, og man vil møte vareeiere som har tatt utradisjonelle valg, og funnet fremtidsrettede løsninger som både har gitt bedre vareflyt og lavere kostnader.

I en paneldebatt vil arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) innlede om Regjeringens arbeid med trepartsprogrammet for transportsektoren, mens samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) tar for seg rammevilkår for en god transportpolitikk.

– Det mangler ikke på spennende aspekter i dette konferanseprogrammet. Tenk bare på hvor raskt utviklingen går med at fremtidens kjøpere i raskt økende grad handler på nett, og forventer levering hjemme samme dag eller dagen etter. Det er klart at dette skaper en helt annen hverdag for både vareeiere og transportører, sier Jo Eirik Frøise, som kan opplyse at mer enn hundre foredragsholdere og paneldeltakere vil bidra under gjennomføringen av det omfattende konferanseprogrammet.

Havnene sterkere til stede
– Nytt under årets arrangement er blant annet at havnene er sterkere til stede enn hva som har vært vanlig, bekreftet fagdirektør i Norske Havner, Arnt Einar Litsheim, under pressekonferansen.

Også påbyggere vil være sterkere til stede på den kommende messen:

– Vi mener at dette er en viktig arena for oss til å vise oss frem for enda flere enn på tidligere arrangementer, sa Hans Otto Westli, styreleder i påbygger-gruppen i Norsk Industri.

Transport & Logistikk 2019 får sin offisielle åpning av finansminister Siv Jensen (Frp) torsdag 26. september kl. 09.00.

Powered by Labrador CMS