Drees ny toppsjef i MAN

Joachim Drees (50) overtar styringen av MAN-konsernet fra 1. oktober.

Publisert

Sjefsbyttet ble offentlig kjent i går, torsdag 10. september, etter at den nåværende toppsjefen, Georg Pachta-Reyhofen (60), har sagt opp sin stilling med virkning fra 30. september.

Har ledet MAN Truck & Bus
Joachim Drees kommer fra stillingen som direktør for MANs datterselskap MAN Truck & Bus AG, hvor han overtok 1. april i år. 50-åringen er også styremedlem i Volkswagen Truck & Bus Holding.

– Jeg er glad for at vi har kunnet utnevne en så erfaren og dynamisk mann som konsernsjef i MAN SE, sier Andreas Renschler i en pressemelding. Han er leder av representantskapet i MAN SE, styremedlem i Volkswagen Nyttekjøretøy AG og konsernsjef i Volkswagen Truck & Bus Holding.

Stolt og takknemlig
Den avtroppende konsernsjefen, Georg Pachta-Reyhofen, har innehatt en rekke ulike stillinger i MAN-konsernet og underselskaper gjennom flere tiår. Konsernets øverste sjef ble han i 2010.

– Etter den vellykkede utviklingen av MAN-konsernet som en internasjonalt posisjonert bedrift med fokus på transport og energieffektivitet, og integreringen av MAN i Volkswagen-konsernet, anser jeg mine viktigste oppgaver her som fullført. Dette gjør at jeg nå ønsker å overlate styringen av konsernet til noen andres hender. Jeg er stolt og takknemlig over å ha fått bidra i MANs utvikling, uttaler Pachta-Reyhofen.

Han vil ifølge pressemeldingen fortsette i en rådgivende funksjon for Volkswagen-konsernet, etter at han trer av som MAN-sjef.

Ny økonomisjef
For øvrig melder MAN at Jan-Henrik Lafrentz (49) fra 1. oktober overtar som Chief Financial Officer (CFO) i konsernet. Lafrentz har vært medlem av hovedstyret i MAN Truck & Bus AG siden 1. juli 2014, med ansvar for økonomi, IT og juss.

Powered by Labrador CMS