UT PÅ TUR: Jarle Viuls, konserndirektør for Bertel O. Steen Lastebil og Buss, har et variert knippe lastebiler å vise frem.

Mercedes-karavaner Norge rundt

Med det kjekke norsk/tyske «Test the best» som motto starter en stor Mercedeskaravane fra Berger utenfor Oslo i dag.

Startstedet er Bertel O. Steens logistikksentrum på Berger og første stopp er Moss. Deretter blir det en stafett landet rundt, der lokale forhandlere møter sine kunder og bringer karavanen videre.

Det blir nesten 30 stoppesteder med Tromsø som det nordligste. Der står karavanen den 6. og 7. juni, før det går sydover igjen og det hele avsluttes den 28. juni på Hønefoss.

Det er lagt inn mange høydepunkter på turen. I Drammen (til uken) og Skien (uken etter) møter lastebilene tjukke slekta. Der har AMG sitt Roadshow.

I Bergen blir det et spesielt stort arrangement med andre, eksterne deltakere den 8. mai. Bergen er ganske spesiell ved at der har de en forhandler med et anlegg hvor det er plass til utstillingsbiler innendørs.

Og i Ålesund vil det bli åpning av det nye lastebilanlegget når karavanen kommer den 21. mai.

MER ENN BILER: Jarle Viuls har også nyheter innen servicemarked og kundeløfter med seg på karavanen.

Nyheter på tur

Med seg på turen tar BOS sin lastebilorganisasjon med seg et par andre nyheter også. 

Først og fremst noen konkrete kundeløfter om for eksempel tilgjengelighet eller diagnose innen en time, eller klare avtaler om reparasjonstid og -kostnader.

Dessuten blir «Uptime» - fjerndiagnose – med tre års kontrakt standard på alle nye lastebiler nå.

Alle disse initiativene er samlet under et nytt slagord – heldigvis på norsk denne gangen – «Alltid videre».

Ta også med tre nye verkstedpunkter: Sortland, Narvik og Mo i Rana – karavanen stopper alle stedene – og det blir åpenbart at på denne turneen har vertskapet mer enn bare biler å by på.

Hovedrolle-bilene

Men det er allikevel bilene som er hovedpersonene.

Tre av de seks er elektriske: to av dem: e-Actros 300 4x2 med skap fra henholdsvis Ulefoss og ARKA. Den tredje er den nye Fuso eCanter med skap fra NOR-KA.

Dieselbilene blir en Actros F 2553 LS med en semi som er lånt av Ekeri. Så en Actros 2553 LS Edition 3 med henger, spesielt utstyrt for Fleetboard demonstrasjoner. Og den siste er en Arocs 3258 L krokbil med Joab påbygg.

Men lenge før de er ferdige med denne øvelsen har de også sendt ut noen utvalgte Setra og Mercedes-Benz busser på tur. Her er det turbusser det legges vekt på.

Denne turneen starter på Lørenskog den 17. april, så går den til Hamar før de treffer Rogaland, Kristiansand og Drammen. Deretter vestover til Ålesund og det hele avsluttes i hos Trønderlinjen på Melhus.

De får kjørt seg de tunge og lange bilene hos Bertel O. Steen Lastebil og Buss nå. Og det er jo det de er skapt for.

Powered by Labrador CMS