FOSSILFRITT: I bærekraftens navn understrekes det også at det er brukt fossilfritt stål i fire av de 20 lastebilene DFDS nå får levert.

Kjøper 125 el-lastebiler: – Dette tiltaket krever mer enn finansielle investeringer

Ingen har plassert en større samlet ordre av elektriske lastebiler fra Volvo, enn DFDS i Gøteborg som kjøper 125 enheter. Nå starter utleveringen.

STOR ORDRE: DFDS, som omtaler seg som Nord-Europas største integrerte shipping- og logistikkselskap, skal totalt ha 125 Volvo FM Electric.

De første 20 helelektriske lastebilene til logistikkselskapet ble overlevert i Gøteborg fredag 3. mars.

Fjorten av lastebilene, som lades med fornybar elektrisitet, blir satt i drift på transportoppdrag til og fra Volvos fabrikk for tunge lastebiler rett utenfor Gøteborg.

– Vi tror på å gå foran med et godt eksempel, og det å starte med å bruke lastebiler som ikke slipper ut eksos i vår egen inngående vareflyt er en viktig del av vår strategi for å lage et bærekraftig transportsystem i verdensklasse, forklarer Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Elektriske lastebiler er del av DFDS’ ambisjon om å bli karbonnøytrale innen 2050.

– Å erstatte våre konvensjonelle dieseldrevne lastebiler med alternativer som Volvo FM Electric kommer til å ha en stor innvirkning på våre CO2-utslipp, sier Niklas Andersson, Executive Vice President og leder for logistikkavdelingen i DFDS.

SAMARBEID: - Man når ikke målet om man jobber alene, sier Niklas Andersson, Executive Vice President og leder for logistikkavdelingen i DFDS.

– Men dette tiltaket krever mer enn finansielle investeringer. Det er viktig å samarbeide med energileverandører og bransjeledere som Volvo Trucks for å gjøre virkelighet ut av våre klimaambisjoner. Omstillingen krever den rette infrastrukturen og samarbeid på tvers av forskjellige områder i samfunnet, fortsetter Andersson.

Siden Volvo Trucks startet produksjon av helelektriske lastebiler i 2019 har selskapet solgt mer enn 4.300 elektriske lastebiler i mer enn 38 land over hele verden.

Volvo tilbyr for øyeblikket seks modeller i serieproduksjon.

Produsentens mål på verdensbasis er at i 2030 skal 50 prosent av alle nye lastebiler solgt være elektriske.

Powered by Labrador CMS