Gregor van der Mark (58) skal lede DAFs nordiske avdeling.

DAF: «Strategisk mål om å bli det ubestridt største importmerket i Norden»

DAF registrerte 79 nye lastebiler i Norge i 2023, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Nå melder fabrikken om betydelige vekstambisjoner.

«Hans erfaring med å utvikle og utvide tilstedeværelsen i markedet er i tråd med DAF Trucks strategiske mål om å bli det ubestridt største importmerket i Norden». 

Dette skriver DAF Trucks i pressemeldingen der de melder at Gregor van der Mark er ansatt i stillingen som ny administrerende direktør med ansvar for selskapets markedsføring og salg i Norden. 

«Med denne strategiske beslutningen understreker DAF Trucks sitt mål om å utvide markedsandelen ytterligere i Danmark, Finland, Norge og Sverige», heter det videre i meldingen. 

Fabrikken tallfester imidlertid ikke målsettingene for de enkelte markedene, ei heller Norden sett under ett. 

Lang erfaring

Van der Mark har jobbet i DAF-systemet i 18 år. Han er opprinnelig nederlender, men har tilbrakt de siste åtte årene som ansvarlig for oppstarten av den tyrkiske DAF-salgsenheten. 

Van der Mark uttrykker sin entusiasme over å bli utnevnt til stillingen: 

- Jeg skal igangsette initiativer for å øke markedsandelen og nettverksutvikling som vil utgjøre en stor forskjell, sier han, uten at det konkretiseres hva disse initiativene går ut på.

- Ideell kandidat

Rogier van de Garde, ansvarlig for region nord-vest hos DAF Trucks NV, sier de er glade for å kunne ønske Gregor van der Mark velkommen som administrerende direktør for Sverige, Danmark, Finland og Norge. 

- Hans omfattende erfaring og dokumenterte resultater gjør ham til en ideell kandidat for å øke DAFs markedsandel i denne viktige regionen. Under hans lederskap er vi sikre på å oppnå nye milepæler og å befeste vår posisjon i Norden, uttaler van de Garde.

1,6 prosent andel i Norge i 2023

I 2023 registrerte DAF totalt 79 nye lastebiler i Norge. 75 av disse var over 16 tonn, og markedsandelen i den vektklassen ble 1,6 prosent, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. 

En volumøkning på 47 prosent fra 2022, da de registrerte 51 nye lastebiler over 16 tonn.

Det er som kjent Nordic Truckcenter AS, som eies av det nederlandske konsernet A-Ware Automotive, som står for alt salg av nye DAF i Norge. Selskapet ledes av Atle Havig.

Fabrikken er selv representert gjennom selskapet DAF Trucks Norge AS, som er importør og ansvarlig for teknisk support og forsyning av reservedeler. Jarle Mauritzen og Nick Classen er de eneste ansatte i selskapet, med ansvar for henholdsvis teknisk support og deleforsyning.

Team Verksted AS har kontrakt direkte med DAF-fabrikken som partner ved ni av sine verksteder i Norge (Langhus, Oslo, Trondheim, Kristiansand, Bergen, Ålesund, Gol, Tromsø og Bodø). I tillegg har Volmax i Porsgrunn, Maskin og Auto Service AS i Stavanger og K. Simonsen Storbilsenter AS i Harstad kontrakter.

Powered by Labrador CMS