TIL TORINO: Iveco og det noe mer ukjente merket (her i Norge) Astra blir noen av ansvarsområdene Olof Persson får når han blir sjef for Iveco Group.

Svensk toppsjef for Iveco

Olof Persson overtar sjefsstolen i Iveco Group 1. juli i år. Da vil fire av de største europeiske lastebilprodusentene ledes av svensker. 

Persson overtar stillingen som følge av at nåværende Iveco-sjef, Gerrit Marx, blir øverste leder for CNH Industrials – et selskap som i likehet med Iveco også kontrolleres av den italienske «Fiat-familien» Agnelli, gjennom deres investeringsselskap Exor.

Iveco Group ble som kjent skilt ut fra CNH Industrials og tatt på børs i 2022.

FÅR NYE OPPGAVER: Gerrit Marx har ledet Iveco siden 2019. Her fra et av hans første oppdrag, lansering av oppgradert Daily.

Styremedlem fra før

Omtrent på samme tid som børsnoteringen i 2022, kom Olof Persson inn som styremedlem i Iveco Group. 

Svensken bør dermed ha godt grunnlag for å vite litt om hva han går til. 

Han har bakgrunn fra ledende posisjoner hos ABB, Bombardier Transportation (skinnegående materiell), Volvo Group og det amerikanske investeringsselskapet Cerebrus.

Som kjent overtar Hedin Mobility Group distribusjonen av Iveco vare- og lastebiler i Norden i løpet av 2024. Også Hedin er svenskeid, så det borger for ukomplisert språklig kommunikasjon opp mot toppen på fabrikken.

Fire ledes av svensker

Med Persson på plass i sjefsstolen i Torino vil fire av de største lastebilprodusentene i Europa være ledet av svensker.

De to svenske merkene ledes – naturlig nok, kanskje? – av svenskene Roger Alm (Volvo Trucks) og Christian Levin (Scania). 

Sistnevnte er også CEO for Volkswagens tungbilarm, Traton Group, som blant annet eier MAN Truck & Bus.

Mercedes-Benz Trucks har på sin side også svensk toppsjef, etter at Karin Rådström meldte overgang fra Scania og inntok CEO-stolen i Stuttgart i 2020.

Hun har også fast plass rundt styrebordet i Daimler Truck Holding AG, frem til 31. januar 2029.

SJEFSSTOLEN: Karin Rådström har styringen som CEO i Mercedes-Benz Trucks.
Powered by Labrador CMS