Et firesifret antall slike Iveco S-Way med gassmotor skal snart rulle rundt i Europa for Amazon.
Et firesifret antall slike Iveco S-Way med gassmotor skal snart rulle rundt i Europa for Amazon.

Amazon skal kjøre på gass: Kjøper 1.064 Iveco S-Way

Den amerikanske netthandelsgiganten har allerede mottatt de 216 første enhetene til sin europeiske virksomhet. Leveranser av de 848 neste starter midtveis neste år.

Publisert

Bestillinger av et firesifret antall nye lastebiler forekommer ikke hver dag i Europa, men det hender fra tid til annen.

Vi husker blant annet transportgiganten Girteka som de senere årene har bestilt blant annet 1.000 Mercedes-Benz Actros i en runde, 1.500 DAF XF i neste og deretter 2.000 nye Volvo FH.

Nå er det Amazon, bokhandelen som ble en av verdens største netthandelsaktører, som har gjennomført en storhandel til sin europeiske virksomhet. Totalt 1.064 nye Iveco S-Way er ført opp i ordreboken.

Iveco har gjennom de 25 seneste årene satset stort på gassdrevne nyttekjøretøy, så det er ikke så underlig at alle lastebilene skal drives av komprimert naturgass.

Det er snakk om 13-liters motoren Cursor 13 NG fra FPT (tidligere Fiat Powertrain Technologies) som eies av CNH Industrial, samme selskap som eier Iveco.

Motoren har 450 hestekrefter og maksimalt dreiemoment på 2.000 Newtonmeter.

Med gasstanker på 1.052 liter skal Amazons biler ha en rekkevidde på rundt 620 kilometer.

Storavtalen kom imidlertid ikke som noe lyn fra klar himmel.

I likhet med at Amazon-eier Jeff Bezos og John Elkann, Agnelli-arving og hovedeier i Ivecos moderkonsern CNH Industrial, er gamle bekjente, har også selskapene deres Amazon og Iveco hatt relasjoner en stund.

Ivecos system for stemmestyring «Driver Pal» er nemlig bygget på Amazon Web Services med Amazon Alexa og et omfattende sett med tjenester.

Powered by Labrador CMS