Transport & Logistikk: Fest og forretninger

Torsdag morgen braker det løs i Lillestrøm, når «hele» transport- og logistikksektoren samles på Norges Varemesse.

Publisert

Transport & Logistikk 2019, som ble offisielt åpnet med blant annet finansiminster Siv Jensen på scenen torsdag morgen, blir ikke bare årets bransjehøydepunkt.

Det blir også den desidert største messen i Norge i år, uansett kategori, med et areal på hele 60.000 kvadratmeter. Ja, faktisk blir dette Norges Varemesse sitt største arrangement i areal noensinne.

SAMLESIDE: Her finner du alle sakene om og fra Transport & Logistikk 2019

Dette er første gang Transport & Logistikk-konferansen, som hver høst i mange år er avholdt på Gardermoen, slås sammen med den store Transportmessen, som sist ble arrangert i Lillestrøm i juni 2016. I 2017 hadde Transport & Logistikk over 900 konferansedeltakere, mens messen Transport i 2016 hadde 11.200 besøkende.

Arrangørene, som er Norges Lastebileier-Forbund, Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport og Norges Varemesse, håper selvsagt på besøksrekord og melder om svært stor interesse, med mange forhåndspåmeldinger og en fullbooket utstillerliste.

Om du jobber i eller med transportbransjen, er dette rett og slett stedet å være 26. til 28. september. Med over 220 utstillere på plass og nærmere 100 foredragsholdere med spennende bransjetemaer på blokka vil du fort trenge både to og tre dager – og du rekker likevel ikke få med deg alt.

Her kan du oppdatere deg på de siste bransjenyhetene, knytte nye og pleie gamle kontakter, diskutere store og små problemstillinger og få faglig påfyll. I tillegg er det jo gøy å vandre rundt og se på alt fra de nyeste hyperavanserte flåtestyringssystemene, til de barskeste lastebilene og smarteste påbyggene.

Transport og logistikk-messen er ikke «business or pleasure», det er både fest og forretninger. Men som vi har nevnt tidligere: Husk nachspielet også. Det er telefonene du tar i etterkant av messen, til kontakter du knytter der, som kan påvirke forretningene dine.

Aldri har det vel skjedd mer i og med disse bransjen, på så kort tid, som akkurat nå. Derfor holder det ikke at en messe kun fokuserer på kjøretøy og systemløsninger. Ny teknologi og innovasjon er avgjørende, blant annet for å klare å møte fremtidens utslippskrav og konkurransebilde.

Samtidig må myndighetene og bransjen samarbeide slik at regelverk og tilsyn sørger for rettferdige konkurransevilkår og trygge arbeidsforhold i årene som kommer.

God messe og konferanse!

PS. Kom gjerne innom YrkesBils stand F-07 for en hyggelig prat, så kan du samtidig få med deg mer interessant lesestoff. Bakerst i vår messeutgaven finner du komplett hallkart og konferanseprogram.

Powered by Labrador CMS