Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life
Opel Zafira Life

Zafira tilbake, i helt ny form

Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.

Publisert

Zafira er blant de første helt nye modellene etter at Opel ble en del av PSA. Når den nå relanseres i fjerde generasjon er Zafira, med tilnavnet Life, en nær slektning av tilsvarende modeller fra Citroën, Peugeot og Toyota.

Bilen kommer i tre lengder og har inntil ni seter. Forhjulsdrift er standard, men den kan også leveres med firehjulsdrift.

I lengderetningen måler nye Zafira Life henholdsvis 460, 495 eller 530 centimeter. Samme bil vil senere komme som varebil, da trolig med betegnelsen Vivaro.

Dermed har Opel valgt samme strategi som de andre PSA-merkene og Toyota – å presentere personbilutgaven før varebilen.

Les også: Her vises første nye Proace i Norge

Ifølge Opel blir nykommeren lansert med komfort- og sikkerhetsdetaljer som vi kjenner fra andre Opel-modeller, som avanserte førerassistentsystemer, head-up-display, adaptiv fartsholder og tett integrasjon mot mobiltelefonen.

Nye Zafira Life har også automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse, noe som bidrar til å sikre også de som befinner seg utenfor bilen.

Den får også nye Opel Connect, som i tillegg til å sikre varsling ved ulykker eller andre uhell, også gir live oppdatert trafikkinformasjon til navigasjonssystemet.

I begynnelsen av 2021 blir Opel Zafira Life også tilgjengelig i en helelektrisk utgave, neste steg på veien mot en full elektrifisering av Opel.

Toppsjef Michael Lohscheller sier Opel står foran store endringer:

– Innen slutten av 2020 vil vi lansere åtte nye eller oppgraderte modeller – inkludert en helt ny generasjon av Corsa. Allerede i første halvår starter vi salget av våre to første elektrifiserte modeller, en helelektrisk Corsa og Grandland X som ladbar hybrid. Opel skal være elektriske, sier Lohscheller.

Stort bagasjerom
I tillegg til at Opel Zafira Life kommer i tre ulike lengder, kommer den også med flere ulike interiørløsninger. Med konfigurasjoner som spenner fra fem til ni seter bør det være mulig for selv storfamiliene å finne en bil som passer deres behov.

En lastekapasitet på over ett tonn gjør det mulig å få med seg det meste man trenger til hytta.

Den bakerste seteraden kan enkelt tas ut, noe som gir den lengste versjonen av Zafira Life en imponerende lastekapasitet på hele 4500 liter. I tillegg kan forsetet legges ned slik at objekter på opptil 350 centimeter kan fraktes.

For de som ønsker noe ekstra, leveres Opel Zafira Life også med skinnseter plassert på aluminiums-skinner, detaljer som gjør den velegnet som «VIP-shuttle» eller når flere skal transporteres på en komfortabel måte.

Opel Zafira Life debuterer på bilutstillingen i Brüssel 18. januar. Varebilen vil følge noe senere på året.

Powered by Labrador CMS