Nå starter salget av elektriske Mercedes eVito

eVito blir den første elektriske varebilen fra Mercedes-Benz i det norske markedet. Og endelig får vi vite hva prisen blir.

Publisert
Mercedes eVito

Norge er det andre landet som starter salget av eVito, etter Tyskland.

«Mercedes-Benz-forhandlerne er klare for salgsstart av den elektriske varebilen eVito og bilene kan allerede nå bestilles», opplyser Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i en pressemelding.

Leveringstidspunkt til kunde vil være fra annet kvartal neste år, og prisen her til lands blir fra 439.900 kroner. Til sammenligning får du en dieseldrevet Vito V111 A1 med 114 hk fra 329.697 kroner (eks. mva.).

LES OGSÅ: Vi har prøvekjørt Mercedes-Benz eVito

Lover mye utstyr
Importøren lover at prisen skal inkludere et rikholdig utstyrsnivå, og nevner blant annet norskmontert skillevegg med ekstra plass i kupeen, ryggekamera, automatisk klimaanlegg, dobbelt passasjersete, sidekledning opp til tak i varerom (tre) og tregulv i varerom.

De første bilene som kommer i salg vil imidlertid være låst til en fast forhåndsdefinert utstyrsspesifikasjon.

eVito har en rekkevidde på 150 kilometer i henhold til den nye WLTP-normen med last.

Produsenten garanterer også at bilen, selv under ugunstige vinterforhold med temperaturer ned til minus 30 grader celsius, alltid vil ha en rekkevidde på minst 100 kilometer. Ved optimale forhold, kombinert med maksimal regenerering, skal rekkevidden kunne økes til 180 kilometer.

LES OGSÅ: Rush av elektriske varebiler

Behov i byer
Mercedes mener eVito vil egne seg for urbane strøk, og spesielt som arbeidsbil for ulike håndverkere.

Importøren viser til en TØI rapport som i 2016 hentet inn data fra de elektroniske kjørebøkene hos 115 lette varebiler i kommersiell trafikk, viste at 63,5 prosent av bilene ikke kjørte over 120 kilometer per dag, mens 37 prosent aldri kjørte over 80 kilometer.

Daimler skal også ha foretatt egne undersøkelser som har konkludert med at budbilene i de Europeiske byene i gjennomsnitt kjører rundt 100 kilometer om dagen.

– Det vil bli et behov for elektriske varebiler, spesielt i byområdene, i løpet av de nærmeste årene. Elektrifiseringen av kommersielle kjøretøy er ikke et mål i seg selv, men det er avgjørende at økonomi og lønnsomhet for brukerne er konkurransedyktig sammenlignet med dagens dieseldrevne varebiler, sier Per Ragnar Johansen, direktør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy hos Bertel O. Steen. 

LES OGSÅ: Prisen på Volkswagen e-Crafter er klar

–––––––––––––––-

Mercedes-Benz eVito

Rekkevidde: 150 km (WLTP)

Nyttelast: 1.000 kilo

Lastvolum: 6,6 m3

Akselavstand: 5140 mm/5370 mm

Motoreffekt: 84 kW

Dreiemoment: 300 Nm

Batteri: 41,4 kWh

Toppfart: 80 km/t (kan valgfritt stilles inn på 120 km/t)

Powered by Labrador CMS