- Posten først med elektrisk Fuso
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Posten først med elektrisk Fuso
Bertel O. Steen har levert landets to første utgaver av helelektriske Fuso eCanter til Posten i Oslo.

alt

Den ene en rød Posten-bil og den andre enn grønn Bring-bil.

Fuso eCanter er ingen ny modell, den har vi omtalt flere ganger tidligere her på YrkesBil.no, men dette er altså de to første som leveres i Norge.Dette blir også de hittil største elektriske bilene i Postens omfattende flåte av el-kjøretøy. 

Som kjent er konsernet en av aktørene i Norge som er lengst fremme i skotuppene når det gjelder å teste ut ulike elektrifiserte nyttekjøretøy og andre alternative drivlinjer.

De var tidlig ute med elektriske varebiler og små Paxstere, og fra nyere tid kan vi nevne tidlig test og kjøp av Maxus EV80, kjøp av Volkswagen e-Crafter og Mercedes-Benz eVito. I tillegg var de kjapt ute med å kaste seg på Tesla-bølgen, og de er med på utviklingen av minst to elektriske nyttekjøretøy -  Volta Zero og Inzile.

YrkesBil.no har også omtalt at Posten står først i køen for å teste den nye 7,5-tonns lastebilen fra BYD når importøren, RSA, får inn det første eksemplaret i høst.

Begge Fusoene vil erstatte en dieselbil. Bring-bilen skal brukes av Bring Home Delivery, som leverer tyngre varer hjem til privatpersoner. Med en nyttelast på 2.7 tonn vil bilen i stor grad bli benyttet til levering av kjøkken og møbler. Den vil være i drift til 22.00 alle hverdager.

Posten-bilen vil frakte pakker og brevpost til og fra Post i Butikk og postkontorer i Oslo sentrum, og også til bedrifter og foretak som for eksempel Rikshospitalet. Den er planlagt å være i drift fra 04.30 til 18.30 alle hverdager.

– Posten og Bring har som mål å benytte bare fornybare energikilder i kjøretøy og bygg innen 2025. Vi ser stadig etter nye løsninger for å redusere våre utslipp. Et av tiltakene er å ta i bruk miljøeffektive kjøretøy, noe de nye elektriske lastebilene er et veldig godt eksempel på, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1404 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 158 LASTEBILER TIL SALGS