VARIERT: Ved Wuxi-fabrikken i Shanghai produserer SAIC Motors både person- og varebiler fra Maxus.

Maxus passerte millionen

Maxus er fremdeles et relativt nytt innslag i det norske varebilmarkedet, men med en million produserte biler er det ikke lenger for noen småprodusent å regne. 

Tallet inkluderer riktignok både person- og varebiler. I Norge var det først som varebilmerke Maxus etablerte seg. 

I 2023 ble Maxus det tiende største varebilmerket i Norge med 337 registrerte kjøretøy, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken, foran mer veletablerte merker som Nissan og Fiat. Maxus registrerte samtidig 326 personbiler i Norge i fjor,  foran merker som Honda og Jeep.

FEIRING: SAIC Maxus hadde selvsagt en seremonimarkering ved Wuxi-fabrikken i Shanghai, da bil nummer en million ble rullet ut av fabrikken - drøyt 13 år etter produksjonen av den aller første bilen.

Merket gjorde sitt inntog på det norske markedet i 2018, og siden har importøren RSA utvidet virksomheten til Sverige, Danmark, Finland, Polen, Tyskland og Island. 

BREDDE: Varebilene fra Maxus dekker i dag et vareromsspekter fra 2,2-20 m3.

Totalt er 12 modeller lansert på det nordiske markedet siden 2018. 

SAIC Maxus opplyser at de solgte totalt 203.567 biler på verdensbasis i 2023 – en vekst på 7% sammenlignet med 2022. Av totalsalget ble 96.654 biler eksportert til andre land i 2023.

ELEKTRISK PICKUP: Et av de nyeste modelltilskuddene.

SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus-biler og varebiler. SAIC Motors solgte til sammen 5.025.295 biler i 2023.

Powered by Labrador CMS