I TYSKLAND: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og en delegasjon med norske politikere og embedsfolk besøkte MAN eMobility Center i München nylig.

Samferdselsministeren på fabrikkbesøk hos MAN

MAN er på offensiven i Norge for tiden, senest med lovnad om et betydelig antall hydrogenbiler. Nylig tok de imot samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) ved fabrikken i München.

Det var forrige uke MAN Truck & Bus i München fikk besøk av en delegasjon av norske politikere og embetsmenn, ledet av samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Programmet for besøket er ikke kjent, men ifølge en Facebook-post fra MAN Truck & Bus Norge var hensikten «å studere MANs produksjon av lastebiler på fabrikken i München og høre mer om prosjektet med selvkjørende lastebiler». 

Samtidig skulle ministeren få en status på MANs innsats med grønn transport med elektriske lastebiler og ikke minst hydrogendrift, hvor Norge som kjent er utpekt som et viktig marked. 

MAN Norges Country Manager Frank Nielsen var selv i München og ønsket ministeren og hans følge velkommen.

Jon-Ivar Nygård fikk en innføring i MANs mangslungne virksomhet.
Nygård med en H2-bil tilsvarende de som skal til Norge.
Frank Nielsen, MAN Norge-sjef, i samtale med Jon-Ivar Nygård.
MAN Norges Frank Nielsen deltok på fabrikkomvisningen med den norske delegasjonen.

Hvorvidt de også snakket om den delikate saken med bussene i Oslo, vites ikke. 

Ifølge Avisa Oslo saksøker MAN Truck & Buses nå konkurstruede Unibuss.

Årsaken er ifølge avisen at Unibuss har holdt tilbake penger som skulle betales til den tyske produsenten for 76 elbusser. 

Avisa Oslo har fått tilgang til et brev fra Unibuss-eieren Sporveien, sendt til byråden for samferdsel. Der hevdes det angivelig at MAN rett før levering av bussene meldte fra om at kjøretøyene ble tyngre enn avtalt for bussene som kjører på Oslo øst - med økt energiforbruk og lavere nyttelastkapasitet som konsekvenser.

Verken Unibuss eller MAN har ønsket å kommentere saken overfor Avisa Oslo. 

Unibuss har som kjent mye å stri med etter en trøblete vinter, og har nå konkursspøkelset hengende over seg som følge av varslede erstatningskrav fra kollektivselskapet Ruter, ifølge Aftenposten.

Powered by Labrador CMS