UTE: Kinesiske Geely har solgt sin posisjon i Daimler Truck, her representert ved Mercedes-Benz Truck utenfor fabrikken i Wörth.
UTE: Kinesiske Geely har solgt sin posisjon i Daimler Truck, her representert ved Mercedes-Benz Truck utenfor fabrikken i Wörth.

Geely ut av Mercedes last

Samtidig med at Geely kan ta ut et solid utbytte fra Mercedes-Benz Trucks etter ’22 resultatene kommer meldingen om at det nok blir siste gangen.

Geely har eid 6,3 prosent av Daimler Truck i mange år, i dag komme meldingen om at de selger seg ut og henter inn 1,5 milliarder euro på den handelen.

Dette endrer ikke Geelys interesser i personbilvirksomheten til Mercedes-Benz, der de blant annet har Smart-produksjon som et felles prosjekt.

Svensk finanspresse skriver at det er sannsynlig at Geely flytter Mercedes-posisjonen over til AB Volvo som de allerede eier 8,2 prosent av.

Geely-sjefen, Li Shufu har tidligere vist interesse for en styrefunksjon hos Volvo lastebiler, men er blitt avvist på grunn av bindingene til Mercedes-Benz Trucks.

Nå som de ikke lenger eksisterer er det klart for at han først tar plass i valgkomiteen, og deretter får en styreplass, skriver Dagens Industri.

I tillegg til 8,2 prosent i AB Volvo er Geely største eier i Volvo Cars, med litt over 80 prosent av aksjene.

Powered by Labrador CMS