STORE TALL: Et firesifret antall lastebiler i én og samme ordre er betydelig, og for batterielektriske lastebiler er det rekord for Volvo.
STORE TALL: Et firesifret antall lastebiler i én og samme ordre er betydelig, og for batterielektriske lastebiler er det rekord for Volvo.

Rekord-ordre for Volvo

Bestillingen er på inntil 1.000 elektriske lastebiler.

Volvo Trucks har undertegnet en intensjonsavtale på 1.000 elektriske lastebiler fra nå og til 2030.

Kunden er sveitsiske Holcim, en av verdens største leverandører av byggeløsninger.

Avtalen er visstnok den største kommersielle ordren for Volvos elektriske lastebiler til nå.

De nye elektriske lastebilene skal benyttes på tvers av Holcims virksomhet i Europa fra nå og til 2030.

De første 130 elektriske Volvo FH- og FM-lastebilene blir levert til markeder som Frankrike, Tyskland, Sveits og Storbritannia i fjerde kvartal 2023 og i 2024.

Partnerskap

Avtalen er et resultat av et bredere partnerskap mellom Holcim og Volvo Group.

– Langsiktig samarbeid og et sterkt engasjement for å virkelig gjøre en forskjell er essensielt for å gjøre store CO2-reduksjoner til en realitet, sier Martin Lundstedt, administrerende direktør i Volvo Group.

– For å oppnå netto nullutslipp må man ha omfattende samarbeid på tvers av verdikjedene. Vi er glade for samarbeidet med Volvo om å redusere utslipp fra våre europeiske virksomheters logistikk med elektriske flåter, noe som fremmer målet vårt om å nå 30 % utslippsfrie tunge lastebiler innen 2030, sier Jan Jenisch, styreformann og administrerende direktør i Holcim.

Kan spare 50.000 tonn

Ved å erstatte 1.000 eksisterende Volvo FH diesellastebiler med Volvo FH Electric, som bruker strøm fra fornybare kilder på en typisk rute, vil man kunne spare opp mot 50.000 tonn CO2 hvert år.

Begge selskapene har forpliktet seg til Science Based Targets-initiativet, og begge har vært med å stifte First Movers Coalition (FMC).

Powered by Labrador CMS