SYSTEM PÅ SAKENE: Med digital sporing kan håndverkeren få varsel på mobilen, for eksempel om et verktøy er gjenglemt på en byggeplass.

Lover bedre kontroll på verktøyet i yrkesbiler

Med sanntidskontroll over kundenes verktøysbeholdninger på flere kjøretøy, skal varebilene alltid være fullt utstyrte og klare for neste oppdrag, uten behov for fysisk sjekk.

Det er ABAX, som kanskje er mest kjent for sine digitale kjørebokløsninger, som nå lover orden i verktøyet med tjenesten Smart Inventory.

Mange håndverkere er godt kjent med den frustrerende og tidkrevende oppgaven det er å lete etter bortkommet utstyr og verktøy.

Det er med dette i mente at ABAX nå lanserer tjenesten som gir sanntidskontroll over kundenes verktøylager på tvers av flere kjøretøy og sørger for at bedriftens kjøretøy alltid er fullt utstyrt og klare for neste jobb uten behov for å sjekke dem fysisk.

Får varsel

Hvis et kjøretøy ikke inneholder et nødvendig verktøy, vil sjåføren og flåtesjefer varsles i løpet av noen minutter om eventuelle gjenglemte eller etterlatte gjenstander.

Dette lar dem raskt hente utstyret og vil forhindre tap av inntekter fra arbeid som går tapt grunnet forsinkelser eller kjøretøy som ikke er fullstendig utstyrt.

Du kan tildele opptil 20 verktøy eller utstyrsartikler fra inventaret til et gitt kjøretøy

– Vi etterstreber alltid å gjøre hverdagen enklere for våre kunder ved å hjelpe dem med å administrere sin mobile virksomhet – det er det vi kaller Smart Mobility. ABAX Smart Inventory er den første løsningen av sitt slag på markedet, sier Morten Strand, administrerende direktør i ABAX.

Sløser tid og penger

For å bruke løsningen oppretter kundene en inventarliste ved hjelp av ABAX-systemet sitt, og kan tildele individuelle verktøy eller utstyrselementer til et enkelt kjøretøy.

Hvis for eksempel en varebil forlater et sted i 10 minutter uten ett av de tildelte elementene, vil sjåføren og flåtesjefen motta et varsel, slik at de selv eller en kollega raskt kan hente det gjenglemte utstyret.

– Vi vet at våre kunder jevnlig sløser bort både tid og penger fordi kjøretøyene deres ikke er riktig utstyrt eller fordi de glemmer igjen verktøy ute på oppdrag. Sporinger er nyttige i seg selv for å identifisere hvor verktøy, maskiner og biler er, og ABAX Smart Inventory tar dette lenger. Ved å sende varsel dersom et verktøy blir gjenglemt eller mistet gir det flåte- og bedriftseierne en ekstra trygghet om at sjåførene har verktøyene de trenger for å utføre jobben til enhver tid, sier Senior Product Owner i ABAX, Stig Fossum.

Powered by Labrador CMS