AVTALE: Jaehoon Chang, president og administrerende direktør i Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Executive Vice President og Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business i Hyundai Motor Company, Luca Sra, president, Truck Business Unit, Iveco Group og Gerrit Marx, administrerende direktør i Iveco Group.

Iveco med lett varebil – basert på Hyundai

Hyundai Motor Company og Iveco Group signerte denne uken en leveringsavtale for et Iveco-merket helelektrisk lett nyttekjøretøy for Europa, basert på Hyundais globale eLCV-plattform. Samtidig bekrefter Hyundai Motor Norge til YrkesBil at de skal lansere en ny varebil i løpet av to år.

At Hyundai og Iveco har funnet sammen er slett ingen bombe. Ei heller er det noen nyhet.

Allerede i mars 2022 ble det kjent at de to produsentene skulle samarbeide, men den gang var det mest snakk om tunge kjøretøy.

Så, i september samme år, dukket en Iveco Daily opp på IAA-utstillingen i Hannover med brenselcelle fra Hyundai. Dermed snakket de også varebil sammen.

Buss er forresten et annet område de samarbeider på, med bybussen Iveco EWay FCEV som har brenselcelle fra Hyundai.

Lett elvarebil

Og nå forteller de altså at Hyundai skal levere en elektrisk lett varebil som skal merkes med Iveco-logo og tilbys i det europeiske markedet.

Signeringsseremonien fant sted ved Hyundai Motor Companys hovedkvarter i Seoul i Sør-Korea denne uken.

Kjøretøyet med Iveco-merket vil være den første eksportmodellen som bruker Hyundais nye globale eLCV-plattform (Global all-electric Light Commercial Vehicle), en dedikert global EV-plattform laget for nyttekjøretøyer fra 2,5 tonn til 3,5 tonn.

«Plattformen har Hyundais nyeste teknologi for neste generasjons BEV, med lavt gulvdesign som tillater økt brukervennlighet for lasting og transport, designet for å passe de nye behovene til fremtidige elektrifiserte formålsbyggede kjøretøyer på markedet», heter det i meldingen.

Hyundai skal produsere og levere chassiset med Iveco-merket for det europeiske markedet, og Iveco Group vil lokalt tilpasse og distribuere de komplette kjøretøyene eksklusivt gjennom sine salgskanaler. I Norge skal som kjent Hedin Mobility Group overta import og salg av Iveco i år.

SAMARBEID: Iveco og Hyundai har vært partnere en stund. Dette bildet tok YrkesBil på IAA i Hannover i september 2022.

Lanseres på IAA

Iveco Groups nye produkt basert på Hyundais Global eLCV-plattform vil lanseres på årets IAA Transportation i Hannover fra 16. – 22. september.

Der skal også Kia, som er eid av Hyundai, vise frem sin nye varebilserie. Så skal det bli spennende å se om det finnes likheter med det som skal selges som et Iveco-produkt og Kias PBV-biler. 

I årets første utgave av YrkesBil på papir bekrefter for øvrig også den norske importøren av Hyundai at de skal lansere en ny varebilmodell i Norge: 

– Hyundai ser frem til å reintrodusere varebil i det norske bilmarkedet. Vår foreløpige tidslinje tilsier at vi skal tilby en elektrisk varebil i løpet av to år, sier Thomas Rosvold, administrerende direktør i Hyundai Motor Norge til YrkesBil.

Tilbake til Iveco, og Luca Sra, president for gruppens Truck Business Unit:

– Introduksjonen av dette nye helelektriske kjøretøyet er spesielt spennende for det europeiske markedet, der distribusjon og levering i byer og forsteder er avgjørende oppdrag for logistikkoperatører. Vi er sikre på at denne avtalen ikke bare vil styrke vårt produkttilbud, men også vil utdype forholdet vårt til Hyundai, og bane vei for fortsatte samarbeidsprosjekter som fremmer et mer bærekraftig samfunn, sier han.

Ken Ramírez, Executive Vice President og Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business hos Hyundai Motor Company, følger opp:

– Vi er glade for å utvide partnerskapets produktportefølje ytterligere ved å utnytte vår nye, helelektriske plattform for lette nyttekjøretøyer.

– Vi tror vår globale eLCV-plattform, kombinert med Iveco Groups ekspertise på det europeiske markedet, vil være en transformativ kraft i LCV-markedet, og bidra til å akselerere en karbonnøytral fremtid i Europa, la han til.

(Rettelogg: I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev vi ved en inkurie at Hedin Mobility Group skulle overta import og salg av Hyundai i Norge. Dette medfører ikke riktighet. Det korrekte er at Hedin overtar import og salg av Iveco i Norge i 2024, noe YrkesBil har omtalt i flere omganger. Feilen ble korrigert kl. 13.20 fredag 2. februar.)

 

Powered by Labrador CMS