Den nye e-akselen skal blant annet benyttes i Isuzu Novo VOLT, en elektrisk midibuss på 8 meter.

Allison utvider med ny e-aksel

Den elektriske akselen eGen Power 85S er beregnet for kjøretøy med en total akselvekt på 8,5 tonn.

Det er Allison Transmission, som er kjent for ulike konvensjonelle, hybride og elektriske fremdriftsløsninger, som nå lanserer en ny e-aksel. 

Med en mindre aksling, kortere akselavstand og helstøpt akselkasse sammenlignet med Allisons eksisterende modeller, er eGen Power 85S utformet for å møte behovene til midibusser og små lastebiler med en lavere akselvekt på 8,5 tonn, heter det i pressemeldingen.

- Allison utvider porteføljen av fremdriftsløsninger for å møte kravene i de skandinaviske byene, der utfordrende tilkjøringsforhold og miljøsoner gjør manøvrerbarhet og elektriske drivlinjer avgjørende, sier Mats Hallgren, salgssjef for Allison Transmission i Norden.

Allison meddelte også at de har inngått et samarbeid med Anadolu Isuzu for å integrere den nye 85S eGen Power i Isuzu Novo VOLT, en elektrisk midibuss på 8 meter.

- E-akslingen oppfyller de unike kravene til vår midibussplattform og kan enkelt integreres i det eksisterende kjøretøyunderstellet. Allisons samarbeid med Anadolu Isuzu markerer også første gang at en eGen Power e-aksel vil bli integrert i en midibuss, noe som betyr at de elektriske akslene nå vil bli tatt i bruk i et helt nytt markedssegment, sier Tuğrul Arıkan, administrerende direktør for Anadolu Isuzu .

Powered by Labrador CMS